Home Alcoià Les comarques es submergeixen en una Setmana Santa que creix en seguiment...

Les comarques es submergeixen en una Setmana Santa que creix en seguiment a Ibi i Alcoi

652
0
SHARE

La Setmana Santa ha tancat portes a l’interior alacantí, però no sense abans haver permès que milers de feligresos mostraren la seua fe en les nombroses processons dutes a terme a les diferents poblacions. D’entre totes destaquen les d’Ibi, cada vegada amb més participació; i les d’Alcoi, marcades per la devoció i el fervor dels participants.

Les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla han tancat ja els esdeveniments previstos a cadascuna d’elles per a commemorar la passió, mort i resurrecció de Jesucrist durant la Setmana Santa. A totes elles hi han hagut multitud de processons que trauen al carrer les imatges de Crist o la Verge Maria, entre altres personatges que apareixen reflectits en la Bíblia. Dijous Sant, Divendres Sant i Diumenge de Resurrecció són els principals dies en que es celebren actes religiosos a les poblacions de la muntanya.

D’uns anys a aquesta part, la Setmana Santa va cobrant rellevància a localitats com Ibi, on cada processó augmenta la participació respecte a edicions anteriors. Centenars de persones han eixit al carrer per a participar en les principals processons: la del Dijous Sant, la del Divendres Sant i la del Diumenge de Resurrecció. A més, enguany s’ha encetat una nova modalitat de processons que es dirigeixen a la joventut. Tant és així que s’ha celebrat la primera processó infantil de la Mare de Déu dels Dolors a la vila joguetera.

La Setmana Santa està arrelant amb força a la població de la Foia de Castalla, que en els darrers anys ja ha anunciat la seua intenció de convertir-se en referència d’aquests festejos a l’interior alacantí. Mentre, altra de les localitats on aquesta tradició religiosa té mes incidència és Alcoi, on destaca la Processó del Silenci, que commemora la crucifixió de Jesucrist i la seua mort com a pedra angular de la fe cristiana. Respecte i devoció han sigut algunes de les seues característiques a la ciutat dels ponts.

Els passos han eixit a totes les localitats de les comarques, tot i que la burocràcia i la manca de costalers a algunes poblacions com Onil, ha impedit que totes les confraries eixiren durant la Setmana Santa.