Home Alcoià La quarta edició del concurs Villenabot s’ajorna fins al 2021

La quarta edició del concurs Villenabot s’ajorna fins al 2021

669
0
SHARE

L’Ajuntament de Villena, l’IES Germans Amorós i el Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) han decidit posposar la quarta edició del concurs ‘Villenabot’ a l’any 2021. Les circumstàncies actuals pel Covid-19 no permeten celebrar el concurs programat per a maig de 2020. La pròxima edició tornarà amb il•lusions renovades, oferirà activitats que aposten per acostar les STEM al públic femení així com projectes dirigits a persones amb diversitat funcional.
L’organització vol donar encara més valor a aquest concurs en el qual van participar més de 1.000 estudiants de Primària i Secundària en la seua última edició. Van acudir centres educatius de Castalla, Alcoi, Biar, Novelda, Caudete i el Pinós. En l’edició de 2021, s’espera un format renovat, “amb molta més força, més activitats i més sorprenent”, segons indica Encarna Mora, professora de matemàtiques de l’IES Germans Amorós i organitzadora de Villenabot.
Mora manifesta la seua intenció que “puguen participar tot tipus de públic, alumnat i persones més adultes”. També “treballarem la inclusió moltíssim i esperem que hi haja moltes més sorpreses”.
La robòtica educativa continua creixent en els centres educatius i s’espera que la participació augmente en el pròxim Villenabot. Wladimir López de Zamora, professor de tecnologia i organitzador del projecte indica que “la motivació del nostre alumnat per a Villenabot és brutal i molts estudiants que no són del camp de la robòtica també volen participar com a voluntaris”. Tant Encarna Mora com Wladimir López de Zamora són els responsables de roboluti_ON, l’equip de robòtica de l’IES Germans Amorós.
L’Ajuntament de Villena, continua apostant per Villenabot i la regidora d’Educació, Elena Benítez apunta que, “la celebració continua vigent encara que per les circumstàncies del Covid-19 enguany no es podrà dur a terme. Això no és un desavantatge, sinó un avantatge ja que l’any que ve tornarem amb més energia i amb més força”.
La mateixa il•lusió que mantenen l’IES Germans Amorós i l’Ajuntament de Villena, conserva el Campus d’Alcoi de la UPV. El subdirector d’Emprenedoria, Ocupació i Generació Espontània, Jaime Masiá, sosté que “per a nosaltres, el fet de fomentar les capacitats STEM en els instituts és molt important. Per això no deixarem d’organitzar Villenabot i l’any que ve celebrarem aquesta quarta edició”.
Villenabot és el concurs referent en robòtica educativa en tot l’àrea d’influència villenense i compta ja amb tres edicions a la seua esquena. A més del propi concurs, amb les cinc proves ja consolidades (Siguelineas LLEC, Siguelineas Lliure, Laberint, Lluita Llec i Lluita Lliure) aquesta fira de la ciència i la robòtica sempre ve acompanyada d’activitats complementàries que obrin a l’alumnat les portes del futur a través de l’entreteniment.
En la tercera edició van participar més de 1000 estudiants i en ella es va incloure la taula redona ‘Dones Enginyeres figures ocultes?’ on es posava en valor el treball de grans dones de la ciència que puguen servir com a referent a altres xiquetes. Valors com la igualtat, la inclusió, la co-educació i el treball en equip seran pilars fonamentals d’una fira de robòtica que en 2021 tornarà amb més força que mai a Villena.