Inici Alcoi L’ASJ planteja els Moros i Cristians d’Alcoi per a després d’estiu però...

L’ASJ planteja els Moros i Cristians d’Alcoi per a després d’estiu però abans de novembre

586
0
COMPARTIR

L’ajornament de qualsevol acte que supose concentració de persones degut a la pandèmia de coronavirus ha trastocat el calendari de gran esdeveniments a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. És el cas de les Festes de Moros i Cristians d’Alcoi, Onil, Banyeres o Biar, la Fira de Sant Isidre de Castalla, les Festes de la Mareta a Cocentaina o l’Avís d’Ibi. Un fet que prorrogarà al calendari -previsiblement- una gran quantitat de jornades festives.

El cas més cridaner és el cas d’Alcoi, degut a la repercusió internacional dels seus festejos. L’Associació de Sant Jordi (ASJ) avalua des del primer dia quines són les millors opcions per a celebrar els dies grans de la ciutat. Una possibilitat que no pareix viable a curt termini, és a dir, abans d’estiu. Tampoc pareix viable dur a terme la Trilogia festera alcoiana en dates estivals, ja que des de l’ASJ afirmen que els trages festers de les 28 filaes d’Alcoi no estan adaptats per a les elevades temperatures.

L’ens fester alcoià estaria pensant en dates que avarcarien entre els mesos de setembre i novembre. Es tracta d’una època de l’any en que les temperatures, i inclús la climatologia, són prou similars a les que es donen en la celebració habitual de les Festes durant la primavera. Aquestes dates serien per a la Trilogia, però vindrien acompanyades de tots els actes previs als festejos, com les Glòries, les Entradetes o els actes religiosos previs.

Bona part de la resta de localitats amb les celebracions aplaçades tenen un ull posat en la reacció d’Alcoi respecte al calendari de festejos.