Home Alcoi La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs...

La reforma d’Entença a Alcoi s’executarà per 1,5 milions i els treballs podrien començar en març

458
0
SHARE

La mesa de contractació d’Alcoi ha establert la millor oferta d’entre les 39 presentades per a executar altre dels grans projectes del govern socialista alcoià: la reforma del Carrer Entença. La constructora CHM rebrà, si l’adjudicació és aprovada al plenari, vora 1,5 milions per 11 mesos de treballs, xifra que suposa mig milió d’estalvi respecte al plec.

Aquesta setmana està sent una de les més productives per a l’Ajuntament d’Alcoi a l’hora de donar passos endavant en alguns dels projectes bandera de l’equip de govern. El plenari extraordinari del dijous aprovava la llista de candidates per a prestar el servei de recollida de residus, que du prestant-se des de fa 17 anys i caducat en els darrers 5. Ara, la mesa de contractació d’altre dels grans projectes de l’equip de govern socialista crema una nova etapa gràcies al dictamen dels tècnics. Es tracta de la reforma d’Entença, una de les majors demandes de l’Eixample.

Com en el cas de la contracta per a la recollida de residus, els tècnics inclosos en la mesa de contractació han avaluat una per una les 39 ofertes que opten a reformar l’antiga travessia de la N-340, que travessa un dels majors barris de la ciutat. L’Ajuntament havia fixat una despesa de vora 2 milions d’euros per a aquest projecte, però l’oferta millor valorada pels tècnics, la de la constructora CHM, xifrada en poc menys de milió i mig d’euros, pel que facilitarà l’estalvi. El projecte de reforma d’Entença es du a terme gràcies a l’apotació dels fons europeus DUSI, i comprèn la reforma integral del carrer, composat actualment per 3 carrils per a vehicles i dos voreres estretes per als vianants.

La reforma planteja fer d’Entença una via més amable per als ciutadans, privilegiant el pas a peu per damunt del de vehicles. A més, el projecte està elaborat sota els paràmetres del concepte Smart City en que qual Alcoi ha dipositat les seues aspiracions de transformació cara al futur. Els treballs es duran a terme en 4 fases i avarcaran des de la Vaguada al mercat de Sant Roc, amb l’objectiu d’entorpir el mínim possible el ja de per sí complicat trànsit a la ciutat. Tot per a dotar a Entença de wifi urbana, asfalt insonoritzant, càmeres per a control de velocitat i semàfors, punts de recàrrega de vehicles elèctrics… però també eliminant places d’aparcament per als veïns.

Si la Corporació Municipal aprova l’adjudicació recomanada per la mesa de contractació al proper plenari, l’Ajuntament preveu començar amb les obres al mes de març, amb un termini d’execució d’11 mesos. Un fet que permetria inaugurar la nova Entença poc abans de les properes eleccions municipals.