Home Alcoi Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència...

Els serveis d’emergència entrenen a Alcoi amb simulacres i davant la presència de 500 escolars

687
0
SHARE

La Plaça Al-Azrac d’Alcoi s’ha convertit hui en zona zero d’emergències amb la presència de tots els cossos implicats en la resposta a qualsevol incidència. Com a testimonis, centenars d’escolars de les comarques, que han presenciat de primera mà un simulacre amb el que els diferents actors del servei 112 han millorat la seua actuació coordinada davant qualsevol succés. Dissabte continuen les jornades amb una fira dels cossos d’emergència oberta al públic.

La preparació dels cossos d’emergències a l’hora de respondre a qualsevol de les situacions en les que han d’intervindre és una de les pautes que el servei valencià d’emergències 112 té més en compte. De fet, aquesta eina de resposta davant esdeveniments imprevistos i greus s’ha convertit en els seus 30 anys d’història en un dels referents a tota Espanya. I ho ha fet a base d’estretir el contacte entre els diferents cossos que el composen per a donar la resposta més ràpida possible davant qualsevol situació d’emergència, com s’ha pogut comprovar hui a Alcoi.

Durant tot el dia, Bombers, Policia Local i Nacional, Creu Roja, SAMU, Protecció Civil, UME i voluntaris han conquerit la Plaça Al-Azrac de la capital de l’Alcoià per a dur a terme un simulacre d’incendi amb rescat a l’edifici dels antics jutjats. Com a espectadors de luxe han estat centenars d’alumnes de Secundària provinents de tots els centres escolars de la ciutat, així com de les poblacions que la envolten. Tots han pogut comprovar com funciona el servei d’emergències amb un simulacre en el que han actuat efectius i vehicles, incloent un helicòpter.

Les jornades dedicades a donar a conèixer a la societat de les comarques els cossos que s’encarreguen de respondre a qualsevol imprevist continuen demà, en una jornada oberta al públic en general. Qualsevol persona pot apropar-se a conèixer de prop com actuen i estan composat aquests cossos, a més dels operatius que despleguen en cada actuació mitjançant els seus vehicles. Els efectius dels diferents cossos, mentre tant, estreteixen lligams per a actuar en el mínim temps possible a qualsevol punt del territori valencià davant una emergència.

Les jornades porten aparellada una espècie de fira d’emergències, on visitar tot l’equipament dels cossos implicats en aquest tipus d’actuacions.