Home Cocentaina La regidoria de Benestar Social de Cocentaia demana més finançament per al...

La regidoria de Benestar Social de Cocentaia demana més finançament per al TAPIS i Respir a Conselleria

0
SHARE

L’alcaldessa junt amb l’equip de Benestar Social es va reunir fa uns dies a València amb el Subdirector General de Serveis Socials i Autonomia Personal, Aurelio Carrión, i amb la Subdirectora General de Persones amb Discapacitat, Marian Villanova. A l’encontre van acudir una treballadora social de l’equip de base, una educadora del TAPIS, la TASOC del Respir i una treballadora social de Dependència i autonomia Personal.

La regidoria de Benestar Social va sol·licitar la reunió per tal d’exposar-los als subdirectors la necessitat d’un finançament millor per als serveis municipals de TAPIS i Respir, a més de la possibilitat d’estar dins del catàleg de serveis homologats per a persones amb dependència.

La reunió va ser molt profitosa segons la regidora de l’àrea, Mireia Estepa, ja que «hem acordat enviar una memòria completa de tot el treball que es desenvolupa al TAPIS i Respir per a optar a una subvenció nominativa molt específica per a serveis similars als nostres».

El servei del TAPIS va adreçat a persones amb alguna malaltia mental o que tenen alguna dificultat en la seua autonomia o relació amb l’entorn; per altra banda, el Respir és un servei per a persones amb alzhèimer o patologies associades a la pèrdua de memòria. Els dos serveis són totalment gratuïts per als seus usuaris i és l’ajuntament de Cocentaina qui costeja els més de 133.000€ que genera, ja que la subvenció de Conselleria no arriba ni al 10% del cost total.

L’alcaldessa de Cocentaina espera que «la Conselleria de Polítiques Inclusives siga sensible amb els nostres programes i valore la professionalitat de TAPIS i Respir donant-nos més finançament per a treballar millor encara».