Home Alcoi La regidoria de Joventut d’Alcoi organitza una campanya contra el suïcidi constituida...

La regidoria de Joventut d’Alcoi organitza una campanya contra el suïcidi constituida de sis sessions

0
SHARE
Cartell promocional de la 3a sessió de la campanya de prevenció contra el suicidi.
Cartell promocional de la 3a sessió de la campanya de prevenció contra el suicidi.

La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Alcoi està duent a terme una campanya contra el suïcidi i les conductes autolesives que consta de sis sessions. L’objectiu principal és desmentir els múltiples mites que envolten el concepte de suïcidi, dotar a les persones i institucions d’eines per a poder prevenir-ho de la millor manera i així trencar amb l’obscurantisme que fa tant de temps que s’ha mantingut en l’ombra.

La xifra de suïcidis consumats a Espanya ha aconseguit el seu màxim històric els últims anys, arribant a prop dels 4.000 anuals amb una mitja d’un suïcidi cada 2 hores. S’ha convertit en la principal causa de mort externa, arribant a triplicar quasi a les morts per accidents de trànsit i multiplicant per 14 als homicidis, sent aquesta en una de les grans problemàtiques actuals.

Contingut de les sessions

La primera sessió de la campanya va tindre lloc el 20 de setembre, on es va tractar la prevenció, identificació i abordatge. Estava dirigida a orientadors escolars i professionals que treballen amb adolescents i joves. Indicadors i senyals d’alarma. La segona sessió que es va celebrar el 22 d’aquest mes va ser per a mares, pares, tutors i famílies en general, van parlar d’indicadors i senyals d’alarma.

Les tres sessions següents seran tres divendres consecutius, el 30 de setembre, el 7 i el 14 d’octubre a la UPV i estaran dirigides a joves i adolescents. El títol de la sessió d’aquest divendres és ‘Com detectar si el meu amic o la meua amiga mostra indicis de suïcidi’, el de la setmana vinent ‘Què puc fer si ha pensat a suïcidar-se’ i l’última serà ‘El suïcidi un tabú que cal visibilitzar’.

La sisena i última sessió del programa serà el dimarts 18 d’octubre a les 18 hores en la Cambra de Comerç. Igual que en la primera els temes seran prevenció, identificació i abordatge i serà per a orientadors escolars i professionals que treballen amb adolescents i joves. Per poder assistir a aquests tallers Cal inscriure’s en la web de la regidoria de joventut