Inici Destacats La residència de la Tercera Edat de Muro llança una campanya per...

La residència de la Tercera Edat de Muro llança una campanya per a reivindicar-se com a lloc de vida

871
0
COMPARTIR

Els centres geriàtrics han sigut alguns dels punts més colpejats per la pandèmia de coronavirus. Els que resideixen en elles són persones majors, el principals col·lectiu poblacional de risc davant el Covid19. Una prova d’açò és que més del 80% de les 115 víctimes mortals de la pandèmia a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla residien en aquest tipus d’infraestructures. L’entrada del virus en elles és tot un drama per les dramàtiques conseqüències que provoca.

A pesar dels tràgics episodis registrats a dos residències d’Alcoi i Onil durant la crisi sanitària, les residències es reivindiquen com a llocs de vida i per a viure. Així ho ha fet la residència de la Tercera Edat de Muro, que ha activat una campanya identificada com #NoEsnFacenInvisibles. Està adreçada a la societat en general i busca que els geriàtrics noo siguen considerats com llocs on deixar als majors per a passar els seus últims anys de vida.

Una de les principals motivacions de la campanya és el fet de que ni usuaris del centre ni els seus familiars ho han tingut fàcil durant la pitjor fase de la pandèmia. Els majors no han rebut visites durant aquest tram, fet pel que des de Muro demanen que se’ls tinga en compte a l’hora de prendre mesures durant la desescalada.