Home Alcoià La Sarga es promociona en la revista del Patrimoni Mundial de la...

La Sarga es promociona en la revista del Patrimoni Mundial de la UNESCO a escala internacional

0
SHARE

La revista World Heritage (Patrimoni Mundial) ha dedicat una pàgina de la seua última edició a la Sarga, amb un xicotet reportatge sobre aquest enclavament que va ser inclòs en 1998 en la llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO dins de l’Art Rupestre de l’Arc Mediterrani de la península Ibèrica. A més, els abrics i el seu entorn de protecció estan declarats Bé d’Interés Cultural.
Cal assenyalar que aquesta revista és la publicació oficial de la UNESCO del Centre del Patrimoni Mundial que presenta articles detallats sobre llocs culturals i naturals del Patrimoni Mundial. La revista trimestral es produeix en anglés, francés i espanyol i s’edita tant en paper com en format digital.
La Sarga és un jaciment d’art rupestre postpaleolític que es troba dins del terme municipal d’Alcoi. La tutela i gestió del jaciment estan a càrrec del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó. En els seus abrics estan representats tres dels horitzons artístics prehistòrics de la façana oriental de la península Ibèrica: Macroesquemàtic, Llevantí i Esquemàtic.