Home Alcoi La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV arriba...

La Setmana de la Ciència del Campus d’Alcoi de la UPV arriba a la seua fi sent més internacional que mai

162
0
SHARE
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Les conferències centrals de la XVII Setmana de la Ciència de Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València (UPV) arriben a la seva fi. Ha estat una de les edicions més internacionals, ja que les diferents activitats s’han pogut seguir en línia des de qualsevol part de món. L’organització ha rebut inscripcions des de països com Colòmbia, Mèxic o l’Argentina. Òbviament, també s’han inscrit persones de territoris com Andalusia, Galícia, Catalunya, Madrid i la Comunitat Valenciana. 1.042 persones s’han inscrit per seguir totes les activitats.

El proper 2 de desembre, l’enginyera química, tèxtil i de materials, Rosa Vercher, impartirà la conferència ‘Química i Esport’ a l’IES Bocairent, si la situació sanitària ho permet. Vercher és docent i investigadora amb més de 20 anys d’experiència en el Departament d’Enginyeria Tèxtil i Paperera. D’altra banda, el 9 de desembre s’impartirà la conferència ‘Economia i Consciència. Hi ha alternatives a el model actual?’ a la Seu Universitària de Banyeres de Mariola a càrrec de Clara Aura. Les conferències estan dirigides exclusivament a centres educatius. Les conferències que ja s’han celebrat es poden tornar a veure al canal oficial de Youtube de Campus d’Alcoi de la UPV.

Aquest passat dijous 26 d’octubre, Big Van Ciència ha participat amb els seus ‘Monòlegs científics’ a la Setmana de la Ciència. En clau d’humor i ciència ha respost a preguntes com què té d’transgènic Spiderman? Com resisteixen els bacteris als antibiòtics? Quina és la ciència que s’amaga darrere d’un gintonic, moderat, quan estem en una festa? L’activitat ha comptat amb el suport del PAC 2020.

La majoria d’activitats han estat protagonitzades per dones científiques. Totes elles han estat alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La conferència més seguida va ser la impartida per la viròloga del CSIC Margarita Del Val, amb 190 inscrits, seguida pels monòlegs científics de ‘Big Van Ciència’ amb més de 180 inscripcions.

També han participat en aquesta Setmana de la Ciència 2020 Marina Subirats, Catedràtica de Sociologia a la UAB; Lucía Díaz-Iglesias, Doctora en Història per la Universitat de la Llacuna; Ana Freire, Doctora en Informàtica, Investigadora i professora lectora a la UPF; Amparo Chiralt, Doctora en Química i Catedràtica de Tecnologia d’Aliments de la UPV; Lucía Rodríguez, Directora de Beating Brain; i Rosa Menéndez, actual Presidenta del CSIC.

La Setmana de la Ciència està organitzada pel Campus d’Alcoi de la UPV amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia-Ministeri de Ciència i Innovació. També fan possible aquestes activitats la Càtedra Alcoi Ciutat de l’Coneixement, l’Obra Social Caixa Ontinyent, Multiscan Technologies i la Diputació d’Alacant.

La Setmana de la Ciència té l’objectiu d’apropar el coneixement a totes les capes de la societat. L’IVAM CADA Alcoi ha servit, exclusivament, perquè totes les persones, tinguin accés a la tecnologia o no, poguessin seguir les diferents activitats de la Setmana de la Ciència. L’accés s’ha controlat atenent els protocols de les autoritats i circumstàncies sanitàries actuals derivades de la Covid-19.