Inici Alcoi La solidaritat estudiantil alcoiana fleta 2 combois amb subministres per al Marroc...

La solidaritat estudiantil alcoiana fleta 2 combois amb subministres per al Marroc amb la cursa Uniraid

257
0
COMPARTIR

Dos equips alcoians participen en la cursa Uniraid de 2020, que busca portar a la zona més deprimida del Marroc productes de primera necessitat. Pertanyen al Campus d’Alcoi de la UPV i a l’IES Cotes Baixes i participen en aquesta iniciativa després d’haver posat a punt vehicles amb més de 20 anys d’antiguitat. La cursa no és competitiva, sinó més bé una forma de traslladar valors humans als joves.

La solidaritat és, des de fa molts anys, una de les senyes d’identitat de la ciutat d’Alcoi. Prova d’això és que la capital de l’Alcoià va valdre com a hospital de rereguarda per als soldats ferits durant la Guerra Civil gràcies a l’Hospital Sueco-Noruec. Des de llavors, i inclús abans, són múltiples les iniciatives que es celebren al llarg de tot l’any, moltes d’elles orientades a recaptar fons per a facilitar el funcionament de les diverses associacions amb fins solidaris i benèfics de la ciutat. Un valor humà que traslladen els ens alcoians, també els estudiantils.

És el cas de Joan Ribera i Carles Ceresola, dos estudiants del Campus d’Alcoi de la UPV que s’han sumat a la iniciativa Uniraid. Es tracta d’una cursa no competitiva que recorre el trajecte entre la ciutat marroquí de Tànger i les poblacions més desafavorides que envolten el desert del país subsaharià. En total, 3.500 km que els dos estudiants de la ciutat recorreran amb un Peugeot 205 de més de 20 anys d’antiguitat. El treball per a recuperar-lo i adaptar-lo a les necessitats de recórrer el desert carregat de joguets i roba ha sigut tasca totalment seua.

La prova té una duració total de 9 jornades en les que els estudiants han de apanyar-se-les per a arribar a les poblacions objectiu de cadascuna de les 7 etapes. Algunes d’elles inclús són nocturnes, pel que obligaran als joves alcoians a un esforç extra d’atenció. Uniraid busca precisament això, que els participants siguen capaços de solucionar els seus problemes al temps que assoleixen valors com la solidaritat, la constància o la responsabilitat.

A banda de l’equip del Campus d’Alcoi de la UPV, altre equip alcoià partirà amb material escolar i productes de primera necessitat des de l’IES Cotes Baixes. Els 4 alumnes dels dos equips cursen ensenyament en Mecànica.