Inici Alcoi Les tres biblioteques alcoianes sumen més de 280.000 usuaris durant el passat...

Les tres biblioteques alcoianes sumen més de 280.000 usuaris durant el passat 2019

198
0
COMPARTIR

Més de 280.000 persones han fet ús de les tres biblioteques municipals que atresora la ciutat d’Alcoi. Bones dades que responen a l’augment del serveis que es presten en elles, i que inclouen també alguns adreçats especialment als xiquets. Bona part dels usuaris són estudiants.

La lectura és un dels principals punts de desenvolupament intel·lectual de qualsevol persona al llarg de la seua vida. Llegir ajuda a millorar la comprensió, i l’expressió, a activar la imaginació i ser més productius mentalment, a escriure correctament o a pensar d’una manera autònoma, dificultant possibles manipulacions del pensament. La lectura és sinònim d’intel·ligència i creativitat, i a una ciutat com Alcoi, que fa de la cultura una de les seues banderes, llegir és més que una costum entre els seus habitants.

Així ho demostren les dades que han recollit les tres biblioteques municipals que formen part de la xarxa local alcoiana. Entre el Centre Cultural Mario Silvestre, la Biblioteca de la Uixola i la de la Zona Nord han sumat més de 280.000 usuaris durant el passat exercici 2019. Les dades parlen d’una evolució positiva en quant a aquest fet, que redunda en un increment del nivell cultural i intel·lectual de la ciutat. D’entre elles destaca la biblioteca del Centre Cultural, que ha rebut vora 176.500 usuaris pels prop de 66.000 de la Uixola i els més de 40.000 de la Zona Nord.

L’ús de les biblioteques alcoianes va des de l’estudi o preparació d’exàmens i oposicions fins a la consulta de la premsa diària, passat per les connexions gratuïtes a internet amb els seus ordinadors o bé el préstec de llibres i pel·lícules. A banda, cal afegir el fet de que l’Arxiu Històric Municipal també puga ser consultat in situ i també l’activació de la Biblioteca Infantil del Tirisiti. Aquest darrer recurs ha rebut una bona acollida per part de les famílies alcoianes, tot i que el principal ús de les biblioteques alcoianes es centra en l’estudi.

L’Ajuntament d’Alcoi programa més accions per a incrementar serveis a les biblioteques de la ciutat, que afecten principalment a la del Tirisiti i a la de la Zona Nord.