Home Alcoi La suspensió també de les Festes de Banyeres deixa les d’Alcoi i...

La suspensió també de les Festes de Banyeres deixa les d’Alcoi i Cocentaina com a úniques sense cancel·lar en 2020

1667
0
SHARE

Després de la confirmació de la suspensió dels Moros i Cristians que Onil va fer públic ahir, aquest dijous 30 d’abril ha sigut una nova població de la muntanya alacantina la que ha decidit eliminar els festejos de calendari de 2020. És el cas de Banyeres de Mariola, que ha optat per seguir l’estela marcada per Ibi, Castalla, Tibi, Muro, Onil i Biar i passar al 2021 els Moros i Cristians previstos per a enguany, i que ja s’haurien d’haver celebrat.

La decisió ha implicat a tot el món fester de la població de la Mariola i ha sigut presa per unanimitat de tots els implicats. Davant la incertesa respecte a la distància social que avarca tot aquest 2020, Banyeres ha optat per desplaçar els festejos mantenint els càrrecs d’enguany per al proper exercici. A més, la Comissió de Festes de Sant Jordi estudia la forma de tornar els ingressos fets pes festers en concepte de pólvora, cosa que es comunicarà properament.

Així les coses, únicament dos poblacions de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla continuen mantenint en el calendari els actes festers de 2020. Es tracta d’Alcoi i Cocentaina. La primera també hauria d’haver celebrat ja els festejos, que estan aplaçats sine die i a l’espera de que es puguen celebrar -segons ha trascendit- entre setembre o octubre d’enguany. A la segon, la propera setmana s’enceten les reunions per a establir la decisió per a unes Festes que es celebren al mes d’agost. El problema en tots dos casos és la incertesa respecte a si es podrà garantir la seguretat de la població en concentracions de gent encara enguany.