Home Alcoià La taxa d’esdeveniments adversos relacionats amb la vacuna contra la Covid19 cauen...

La taxa d’esdeveniments adversos relacionats amb la vacuna contra la Covid19 cauen a la meitat en dos mesos (0,25%)

578
0
SHARE

La taxa de notificació d’esdeveniments adversos de les vacunes contra la Covid19 que han estat notificades a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha disminuït més de la meitat des de fa dos mesos. De fet, actualment la taxa de notificació d’esdeveniments adversos a la Comunitat Valenciana és d’un 0,25%. Durant el mes d’abril, la taxa se situava en 0,57%.

El 78% dels esdeveniments adversos han estat comunicades a través del Sistema d’Informació Vacunal (SIV) i un 22% s’han notificat a través de la pàgina web www.notificaram.es del Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d’Ús Humà (SEFV-H). Segons el tipus de vacuna enfront del coronavirus, la taxa d’esdeveniments adversos varia.

La vacuna Cominarty (Pfizer-BioNTech) presenta actualment una taxa de notificació d’esdeveniments adversos del 0,2%. La vacuna Vaxzevria (AstraZeneca) registra una taxa de notificació del 0,38%; la vacuna Moderna té una taxa de 0,47% i la vacuna de Janssen 0,05% casos de notificacions d’esdeveniments adversos.

Les principals reaccions adverses que s’han notificat són dolor a la zona d’injecció, febre, cefalea, marejos, nàusees o diarrea. Totes aquestes reaccions vénen reflectides en el prospecte de les vacunes. Cal assenyalar que durant el procés de vacunació hi ha estipulat un temps de 15 minuts d’observació després de la punxada de la vacuna, de manera que el pacient ha d’esperar aquest temps prudencial per si es produeix alguna de les reaccions adverses.

Rebuig de la vacuna contra la coronavirus

Respecte del total de vacunes administrades a la Comunitat Valenciana -3,4 milions de dosis- s’han registrat 42.776 rebutjos, és a dir, un 1,25% sobre el total de dosis administrades. D’aquests rebutjos, més de 1.200 es deuen a tenir contraindicada la vacuna per al·lèrgia a algun dels seus components -0,04% sobre els més de 3 milions de dosis administrades-, més de 39.000 es deuen a persones que han rebutjat la vacuna -un 1,16% sobre el total- i els 2.000 restants es deuen al fet que han passat la Covid19 i no es recomanava la vacuna en aquest moment.