Home Almudaina La Torre d’Almudaina celebra 12 anys des de la seua reobertura amb...

La Torre d’Almudaina celebra 12 anys des de la seua reobertura amb visites guiades i gratuïtes

423
0
SHARE

El proper dissabte 14 d’agost, el Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ) commemora amb una jornada de portes obertes el dotzè aniversari de l’obertura al públic de la torre almohade d’Almudaina. Per celebrar aquesta efemèride, la fortalesa es podrà visitar de manera gratuïta, prèvia inscripció, dins del seu horari habitual, que es desenvolupa de 9:00 a 13:00 hores i de 18:00 a 21:00 hores. Així mateix, es realitzaran dos passes guiats també totalment gratuïts, a les 11:00 ia les 19:00 hores.

Les visites el dia 14 d’agost queden limitades a un màxim de 6 persones per pas, amb accessos restringits i controlats, tant individuals com familiars. Els visitants hauran de guardar la distància interpersonal de seguretat durant el recorregut. Tant l’edifici com el personal d’atenció a el públic compten amb tot el material de protecció recomanat per les autoritats sanitàries.

La Torre d’Almudaina és un monument almohade propietat de la Diputació d’Alacant que gestiona la Fundació MARQ. Va reobrir les seves portes a el públic el 14 d’agost de 2009. Des de juliol de l’any passat s’han desenvolupat al recinte totes les mesures de seguretat necessàries per preservar la salut dels seus treballadors i dels visitants, després de l’aprovació d’un Pla de Contingència i accessibilitat amb el qual el museu va obtenir el segell ‘Safe Tourism Certified’ emès per l’ICTE.

La Torre almohade d’Almudaina és un BIC -Bé d’Interès Cultural- amb categoria de monument que introdueix al visitant en el coneixement de l’arquitectura, el paisatge i la història. El monument d’època islàmica formava part del recinte fortificat d’una petita alqueria, coneguda com “Al-Mudayyina”, origen del nom de la població.

Almudaina es troba a l’interior de la província d’Alacant, en la muntanyosa comarca del Comtat, a 587 metres sobre el nivell de la mar. Es tracta d’un poble agrícola d’una mica més d’un centenar d’habitants lligat a la torre islàmica almohade erigida en la primera meitat del segle XIII per defensar la seva petita alqueria.