Home Destacats Un detingut i dos dones investigades pel robatori a una empresa de...

Un detingut i dos dones investigades pel robatori a una empresa de Muro perpetrat al mes de març

581
0
SHARE

La Guàrdia Civil d’Alacant ha aclarit dos robatoris ocorreguts a Muro d’Alcoi, just després que la patrulla de servei abandonés la zona que estava vigilant. L’operació s’ha saldat, no només amb la detenció del presumpte autor material, un home espanyol de 47 anys, sinó també amb la investigació de dues dones espanyoles (41 i 54 anys) per receptació -comprar el roba-).

Va ser a la matinada del passat 30 de març, quan es va produir un robatori per mitjà d’un butró en una empresa dedicada a la venda d’equips agrícoles a Muro d’Alcoi. De la nau van sostreure diversos productes fitosanitaris, eines, articles de telecomunicacions i diners en efectiu. Casualment, una patrulla de la Guàrdia Civil havia estat de servei per aquesta mateixa zona, en torna a la mateixa hora, aquesta mateixa nit.

Aquesta circumstància va fer sospitar que els presumptes autors eren persones amb gran experiència en la comissió d’aquest tipus de fets, i que havien pres mesures de seguretat i de contravigilància per evitar ser detectats. Poc després, també es va tenir coneixement que hi havia hagut un altre robatori en una casa de camp prop de l’empresa agrícola, encara que aquesta vegada es van dur només menjar i beguda.

Aquest segon fet va donar més força a la hipòtesi que algú hagués estat vigilant a la patrulla des de l’interior de la casa, a l’espera que se n’anés i així poder realitzar el butron sense que ningú se n’adonés. Sota aquestes circumstàncies, l’autor o autors del delicte estarien convençuts que anava a ser pràcticament impossible trobar-los. No obstant això, l’equip ROCA de la Guàrdia Civil d’Ibi -dedicat a la investigació de robatoris al camp- va iniciar immediatament les investigacions que van donar un resultat positiu, en un espai de temps molt curt.

En primer lloc, van aconseguir localitzar i recuperar part dels efectes robats de l’empresa agrícola, alguns d’ells en mans de dues dones residents a Alcoi i Cocentaina. A les dues se les va investigar com a presumptes autores d’un delicte de receptació. Gràcies a aquesta actuació es va poder esbrinar la identificació completa del presumpte autor material dels delictes, un home espanyol de 47 anys, que en aquells moments es trobava intern en un centre de rehabilitació, a la província de Valladolid.

Finalment, amb la col·laboració d’agents de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Valladolid, aquest home va acabar detingut com a presumpte autor dels dos delictes de robatori i, a més, per tenir una requisitòria en vigor de recerca, detenció i personació, que prové d’un Jutjat d’Instrucció d’Ibi.