Home Cocentaina La tradició contestana de ‘L’Home de les Orelles’ retorna al seu lloc...

La tradició contestana de ‘L’Home de les Orelles’ retorna al seu lloc original i amb nova imatge

286
0
SHARE

Com cada any, s’acosta el 31 de desembre, dia en què té lloc a Cocentaina una tradició molt estimada i peculiar: ‘l’Home de les Orelles’. En 2021, si la situació sanitària així ho permet, la celebració tindrà lloc de nou a la zona del Pla de la Font, lloc proper a l’Hostalet, on, segons la tradició, apareix cada 31 de desembre un home que té més orelles que dies li queden a l’any.

Un any més, la Regidoria de Promoció Lingüística, ha decidit arrancar la cercavila des de la part alta del Passeig a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals Mal Passet, que acompanyarà al pregoner fins al Pla de la Font on s’ha organitzat de nou una gimcana per al públic infantil i juvenil que vulga participar en la recerca de les orelles de l’Home al Pla de la Font, amb una gran sorpresa final que, de moment, no es pot desvetllar.

Des de l’any passat, la imatge de l’Home de les Orelles s’ha renovat per complet i ha deixat de ser una modificació de l’Home dels Nassos, personatge que s’ha estat utilitzant en els cartells i en la publicitat de l’acte fins a enguany, ja que ara té un disseny propi que es va encarregar de dibuixar el dissenyador Riccardo Mariscalchi. A més, aquest disseny en paper va cobrar vida en tres dimensions i en forma de caricatura, ja que Ernesto Ferrándiz va ser l’encarregat de confeccionar la vestimenta i Manuel Agulló de donar-li forma al cap.

El Regidor de Promoció Lingüística, Ivan Jover, s’ha mostrat il·lusionat amb el format original que tindrà de nou enguany la tradició, ja que “implica un retorn als orígens de la festa en un espai de carrer on esperem que tant grans com menuts puguen gaudir d’aquest dia tan estimat per tots els contestans i contestanes”.