Inici Cocentaina La túnica del Natzarè de Cocentaina, sotmesa a restauració a Oriola

La túnica del Natzarè de Cocentaina, sotmesa a restauració a Oriola

404
0
COMPARTIR

S’apropa la Setmana Santa i, amb ella, les confraries repartides per la muntanya alacantina es posen mans a l’obra per a ultimar detalls. Entre ells, les vestimentes que lluiran cadascun dels passos que eixiran al carrer en unes setmanes. Alguns d’ells s´pn autèntiques obres d’art, tant en quant a la imatge com en els seus vestits. Una d’aquestes prendes es conserva des del segle XVII a Cocentaina.

Es tracta de la túnica que vestia la imatge original del Jesús Natzarè contestà, imatge que fou destruïda durant la Guerra Civil. L’actual la va vestir fins els anys 90 del segle XX, moment en que es va retirar. Des de llavors, la prenda ha estat custodiada per les monges clarisses de la localitat, des d’on ha eixit cap al Museu d’Art Sacre d’Oriola. Els seus tècnics es troben a hores d’ara restaurant la peça.

La idea de la Confraria del Natzarè de Cocentaina és recuperar aquesta part del patrimoni sacre de la vila comtal. Els seus integrants la consideren una peça de gran valor digna de ser exposada. L’ens baralla la possibilitat de tornar a vestir la imatge amb la túnica -podria ser el 8 d’abril, quan la confraria té prevista processó- i d’exposar-la al públic.