Inici Alcoi Una campanya de l’OMIC consciencia sobre el consum responsable i sostenible als...

Una campanya de l’OMIC consciencia sobre el consum responsable i sostenible als joves d’Alcoi

348
0
COMPARTIR

El proper 15 de març es celebra el Dia Mundial del Consumidor (OMIC). Una data que a Alcoi es vol aprofitar per a lligar-la amb una de les principals línies d’acció municipal: la sostenibilitat. Es vol conscienciar així als joves alcoians respecte a un canvi d’hàbits res costós per a ells i que reporta importants beneficis per al medi ambient. Ells seran els encarregats de traslladar aquestes accions als seus majors per a aconseguir el mínim perjuí per al planeta.

L’estat actual del Planeta Terra és el pitjor que ha conegut l’ésser humà al llarg de la seua presència durant milions d’anys. Tot i que el planeta té cicles climàtics que provoquen canvis en ell, l’acció humana està començant a detonar-los d’una forma extraordinàriament accelerada. És des del segle XVIII, amb la Revolució Industrial, quan les activitats humanes van començar a abocar innumerables tones de tot tipus de contaminants al medi ambient. Una realitat que no ha deixat d’agreujar-se en cap moment, ja que la contaminació és cada vegada major.

Davant dels estudis que corroboren el canvi climàtic, les administracions comencen a prendre cartes en l’assumpte. Entre elles les locals, que han fet de la sostenibilitat una de les seus principals línies d’actuació. A Alcoi, l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha encetat una campanya per fomentar el consum sostenible. S’adreça especialment als més joves, que són els que més temps tindran sobre el planeta. Es tracta de conscienciar-los de que, amb xicotetes accions, es pot evitar molts mals a l’entorn natural.

La ciutat dels ponts ha editat una sèrie de fullets informatius amb els que traslladar consells a la ciutadania a través dels joves. L’Ajuntament pensa que aquest col·lectiu està més conscienciat respecte als efectes de la contaminació humana en el medi ambient, pel que pot fer de corretja de transmissió per a la resta de la societat. Eliminar costums nocives per a l’entorn i substituir-les per altres més respectuoses amb la sostenibilitat és l’objectiu d’aquesta campanya adreçada al Dia Mundial del Consumidor.

Durant els matins de dijous 12 i divendres 13, els joves de la població participaran en una gymkana a la Plaça de Dins. L’objectiu és conscienciar-los respecte al consum sosteniblement responsable al temps que es diverteixen.