Home Alcoià La UNDEF llança un spot per a recolzar al món fester i...

La UNDEF llança un spot per a recolzar al món fester i tractarà de recuperar els festejos a partir de l’estiu

0
SHARE

La pandèmia de la Covid19 ha tingut efectes devastadors sobre el món de les Festes per antonomasia de l’interior alacantí, com són els Moros i Cristians. Les mesures de protecció sanitària impedeixen que els actes que composen cadascun d’aquests festejos es duguen a terme mentre el coronavirus estiga present. Cosa que no sols impedeix traure al carrer la major mostra de la Cultura i les tradicions de la zona, sinó que també ha deixat al borde de l’abisme a tot el sector econòmic relacionat amb el món de la Festa -carrosses, ballets, bandes de música, dissenyadors, orfebres, teixidores i un llar etcètera-.

Ara, la Unió Nacional d’Ens Festers (UNDEF) ha llançat una campanya de suport per a tot e món fester, des de les associacions filaes o comparses fins els propis integrants de cadascuna d’elles. El vídeo narra la història d’un home major que conta a la seua neta com la Covid19 va impedir la celebració dels actes festers durant més d’un any. Però el missatge que es vol traslladar a tots els integrants de la Festa està clar: els Moros i Cristians tornaran, i ho faran amb més força que mai.

Paral·lelament, la UNDEF manté un contacte continu amb la Generalitat Valenciana, que es l’ens que estableix les restriccions per la crisi sanitària. Entre els objectius a curt termini està testar la possibilitat de dur a terme actes festers a les poblacions que celebreb els seus festejos a partir de l’equador de 2021. Uns actes que, en principi, també hauran de comptar amb mesures restrictives contra el virus. L’objectiu és que cap integrant del món de la Festa es senta orfe al temps que es recuperen poc a poc els actes que marquen les Festes principals de les localitats que celebre Moros i Cristians.

L’anunci confeccionat per la UNDEF apareixerà en diversos mitjans de premsa per a arribar a tots els indres on es celebren actes festers marcats per la creu i la mitja lluna, i entre ells figura tvA, la televisió de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.