Home Castalla Polítiques Inclusives construirà una residència per a la Tercera Edat i un...

Polítiques Inclusives construirà una residència per a la Tercera Edat i un centre de dia per a diversitat funcional també a Castalla

0
SHARE

Els serveis socials han tingut històricament moltes manques en quant a infraestructures a bona part de les localitats que composen les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Cosa que afecta als sectors poblacionals més vulnerables, entre els que es troben el de la Tercera Edat o el de les persones que pateixen diversitat funcional. Pal·liar eixos dèficits és l’objectiu del Pla Convivint que ha posat en marxa la Generalitat Valenciana, i que preveu construir aquest tipus d’infraestructures per tota la Comunitat entre els anys 2021 i 2026.

La muntanya alacantina es veurà beneficiada de les inversions previstes per la Conselleria de Polítiques Inclusives, que preveuen el demandat geriàtric i un centre de dia per a diversitat funcional a Ibi. Idèntics recursos són els que tindrà al seu abast la ciutat de Castalla, que també comptarà amb aquestes infraestructures sociosanitàries, teòricament, abans de 2026. El geriàtric ocuparà bona part dels actuals habitatges tutelats que Generalitat té a la població, i que donarà cabuda a un màxim de 50 persones majors. Pel moment es desconeix la ubicació concreta del centre de dia per a diversitat funcional.

Els dos projectes correran a càrrec dels fons de Generalitat per a cobrir la manca de places tant per a la Tercera Edat com per a persones amb discapacitat. Fins ara, totes elles havien de buscar plaça lluny de Castalla dins d’un servei que gestiona el propi Consistori. En el cas del geriàtric, actualment hi han diverses llars habitades, pel que la Conselleria d’Habitatge haurà de de reubicar-les en la part de l’immoble que no serà destinada a atendre als majors castelluts.

La creació dels dos nous geriàtrics i els dos centres de dia per a diversitat funcional a Ibi i Castalla podrien acabar amb la manca d’aquests serveis sociosanitaris a la Foia de Castalla, una sub comarca deficitària en quant a aquestes infrastructures.