Home Cultura La Universitat d’Alacant obri Aula de Cultura a Ibi per a completar...

La Universitat d’Alacant obri Aula de Cultura a Ibi per a completar la programació cultural

401
0
SHARE

La vila d’Ibi compta des d’ara amb una Aula Cultural de la Universitat d’Alacant (UA). És l’acord al que han arribat les dos parts per a enllestir una relació que aporta beneficis a tots dos. D’una banda, Ibi veu ampliada i completada la seua programació cultural, mentre que l’ens universitari dona eixida als seus múltiples cossos culturals, que toquen totes les disciplines artístiques.

Una de les prioritats de les diferents universitats valencianes és expandir la seua presència més enllà de la ciutat on tenen la seua principal seu. La idea és poder aportar coneixement, formació i activitats que complementen la vida social a localitats allunyades de la central de l’ens. Universitats com la Politècnica de València, la d’Alacant, la Miguel Hernández d’Elx o la Catòlica de València ja tenen presència a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Ara, la d’Alacant, la més gran de la província, ha obert noves instal·lacions a Ibi.

Ho ha fet en forma d’Aula de Cultura, una eina pensada per a estretir el lligam entre universitat i l’Ajuntament de la vila joguetera. Estarà instal·lada al Centre Cultural Salvador Miró d’Ibi, on es duran a terme diferents accions culturals al fil de les que desenvolupe el departament de Cultura de la UA. Així, Ibi podrà beneficiar-se d’una programació cultural que complemente la que ja de per sí es programa des de l’Ajuntament. Tot a una localitat que disposa de diferents infraestructures culturals per a desenvolupar tota classe d’esdeveniments.

La creació de l’Aula de Cultura de la UA a Ibi respon a la intensificació de la relació entre tots dos ens. Es tracta així de crear una sinèrgia que permetrà als diferents cossos artístics de l’ens universitari alacantí interpretar muntatges de dansa, teatre o música a la vila joguetera. De fet, l’estrena de la nova aula ha corregut a càrrec d’una actuació del cos de dansa de la UA, que ha valgut com a mostra del que pot aportar la nova aula.

Tots dos ens han deixat la porta oberta a estretir més si cal la col·laboració en forma de seu universitària cara al futur.