Inici Alcoi Sanitat dota amb un 20% més de fons la reforma de Pediatria...

Sanitat dota amb un 20% més de fons la reforma de Pediatria a l’Hospital Verge dels Lliris

153
0
COMPARTIR

L’abandonament de l’adjudicatària dels treballs de modernització a l’àrea de Pediatria de l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi ha comportat retards en uns treballs considerats com a imprescindibles. Des de la construcció del centre, al 1971, no s’han executat obres de millora a aquest departament. Ara, Sanitat, augmentarà un 20% el pressupost de licitació per a fer els treballs atractius a les constructores.

Després dels pitjors anys de la crisi econòmica i les consegüents dificultats inversores, les administracions restringeixen molt més les dotacions a l’hora d’enllestir projectes. Una situació positiva per a les arques públiques, que redueixen despesa, però que pot tornar-se en un arma de doble fil. Tot degut a que bona part de les empreses que concursen a les licitacions de projectes públics redueixen molt el seu marge de beneficis. Aquesta situació provoca que molts projectes ja adjudicats es vegen aturats perquè les empreses no veuen rendibilitat als treballs a escometre.

Una situació que ha deixat molts projectes, per exemple dels Pressupostos Participatius, en l’aire a la ciutat d’Alcoi. Entre ells un considerat bàsic, com és la reforma i modernització de l’àrea de Pediatria de l’Hospital Verge dels Lliris. Es tracta de l’únic departament del centre hospitalari de la muntanya alacantina que no ha sigut renovat des de la seua construcció al 1971. El projecte per a millorar les seues instal·lacions va ser adjudicat fa dos anys, però l’empresa adjudicatària va considerar que els més de 841.000 euros destinats als treballs no eren suficients. La retirada de la mercantil, prèvia sanció i recurs contra aquesta, ha provocat un retard de dos anys en els treballs.

Ara, la Conselleria de Sanitat ha dut a terme una maniobra per a fer atractiu el concurs per a les empreses que es presenten. La solució passa per augmentar un 20% el pressupost per als treballs de millora al departament hospitalari. Amb aquest mesura, Generalitat espera que les adjudicatàries no renuncien a un concurs que actualitzarà la secció de Pediatria als temps actuals.

El procés de licitació porta actiu dos anys per a uns treballs que van ser adjudicats a principis de 2019. Ara, Sanitat espera procedir a la nova licitació amb el preu actualitzat en breu. L’objectiu és que els treballs puguen començar a executar-se abans de l’estiu, una vegada licitats. És la raó fonamental per que l’administració valenciana haja decidit augmentar el preu de licitació, tot i que en 2017 fou la consellera Carmen Montón qui va anunciar inversions per valor d’un milió d’euros al departament de l’hospital d’Alcoi.