Home Alcoi La Universitat d’Alacant presenta la seua programació d’activitats per aquest curs en...

La Universitat d’Alacant presenta la seua programació d’activitats per aquest curs en Alcoi

0
SHARE

La Universitat d’Alacant ha presentat la seua programació d’activitats fins el mes de juliol. Aquest és el quart any que el campus d’Alcoi de la Universitat d’Alacant i la Fundació Mutua Levante treballen en conjunt. En aquest encontre també s’ha renovat l’acord de col·laboració d’ambdues entitats per als propers dos anys.

 

Dins de les activitats previstes per aquest any trobem: expossicions, presentacions de llibres, tertulies literàries, tallers, la XIV Trobada d’Escoles Valencianes, cursos i molt més.

Les activitats s’inicien el proper 30 de gener amb el cicle “Xe quin desastre. Riscos naturals a Alcoi”, a càrrec d’Enrique Moltó, professor de la UA i climatòleg.

Dins del mateix cicle “Xe quin desastre”, que es realitzarà a la seu de la Fundación Mutua Levante, trobem també la ponència d’Ivan Martín el 27 de febrer on parlarà dels terratrèmols, el 20 de març amb la xarrada de Jaime Baeza sobre incendia i el 29 de maig Santiago Soliveres reflexionarà sobre la pèrdua de biodiversitat i canvi climàtic.

A més, del 3 al 10 de febrer a la Cambra de Comerç d’Alcoi podrem veure l’exposició: Joan Fuster, una vida il·lustrada. També al mateix lloc, es realitzarà el 22 de febrer el VI Congrés d’Escola Valenciana. Altra expossició que es podrà visitar serà la d'”Àlbums ul·lustrats infantils” del 3 al 7 d’abril al Club Amics UNESCO.

Aquest any trobem també tertulies literàries. La primera d’elles tindrà lloc el 23 de febrer amb el col·loqui al voltant del llibre “Dones” d’Isabel-Clara Simó i un mes després, el 23 de març es realitzarà el col·loqui al voltant del llibre “La Persistència dels Roures” de Sebastià Carratalà.

El 16 de febrer serà el torn per conéixer la publicació “Benvolguda Quarantamaula” i el 8 de juny està prevista la presentació de “Vademècum de cuina alacantina” d’Ángeles Ruiz Garcia. A més, del 26 al 30 de maig també haurà un taller d’escriptura creativa.

Dins dels actes del 2023 està previst el 15 de març el teatre “Proceso por la sombra de un burro” a càrrec de l’Aula de teatre de la UA.

El 6 de maig tindrà lloc a Alcoi la Trobada d’Escoles Valencianes amb tallers didactics i divulgatius. A més, el 19 i 20 de maig al Parc Natural de la Font Roja es realitzarà el curs de flora i vegetació, el 26 i 27 de maig el taller de cultiu de bolets i del 17 al 21 de juliol el curs d’educació ambiental.

Entre aquestes activitats trobem projecció de cinema als centres educactius, exposicions itinerants per a centres educatius i associacions, tallers i xarrades divulgatives amb el programa “La UA va al cole” i més presentacions de llibres sense data determinada.