Home Alcoi La UPV homenatja a María Cegarra, primera dona perita química d’Espanya

La UPV homenatja a María Cegarra, primera dona perita química d’Espanya

0
SHARE
Familiars de María Cegarra junt a diverses autoritats locals a l'inauguració del mural
Familiars de María Cegarra junt a diverses autoritats locals a l'inauguració del mural

Un mural de grans dimensions amb el retrat de María Cegarra Salcedo, primera dona en rebre el títol de perita química en Espanya, ocupa una de les fatxades de l’edifici Carbonell del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de Valencià.

Ho va fer a l’Escola Industrial d’Alcoi, antecessora de l’actual campus d’Alcoi de la UPV. El cartell va estar a carrec del dúo Medianeras -format per les artistes argentines Vanesa Galdeano (arquitecta) i Anali Chanquia (Llicenciada en Arts)-i ha sigut possible gràcies al projecte ‘Dones de Ciència’ impulsat per la universitat.

S’ha inaugurat avui en un acte que ha comptat amb l’assistència del rector de la Universitat Politècnica de València, José E. Capilla; el director del campus d’Alcoi, Pau Bernabeu; els regidors de l’Ajuntament d’Alcoi, Alberto Belda i Jordi Silvestre; l’Alcalde de La Unión, localitat natal de l’homenatjada, Pedro López; així com de diferents familiars de María Cegarra.

“A través d’aquest retrat mural traiem a la llum la persona i la feina de María Cegarra, donem visibilitat a la seua història. Decidim representar la vinculació amb la química a través de la seua vestimenta i al·ludir a la poesia en tot el seu context, entre línies, colors, papers i profunditat dins del marc universitari” apunten les autores.