Home Alcoià La vacunació al sector poblacional d’entre 30 i 39 anys s’avança 12...

La vacunació al sector poblacional d’entre 30 i 39 anys s’avança 12 dies i començarà el dilluns 5 de juliol

519
0
SHARE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat l’avançament de la vacunació de la franja d’edat de 30 a 39 anys, que s’iniciarà dilluns que ve, 5 de juliol. Així ho ha avançat després de la reunió de la Taula Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la Covid19, en què s’ha acordat la pròrroga de les actuals mesures a partir de dijous que ve, 1 de juliol, i durant dues setmanes, és dir fins al 15 de juliol, per tal de consolidar una “obertura prudent i responsable” així com “segura i eficaç” que propicie una “recuperació sòlida” en termes econòmics, socials i emocionals.

Durant la seva intervenció, en què ha estat acompanyat per la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, el President ha assegurat que “la vacunació de la gent jove és ara una prioritat”, de manera que es va a avançar en 12 dies el procés de vacunació generalitzat d’aquest grup de població, que ja havia començat en zones rurals.

Puig ha destacat que en les últimes 48 hores, el 52% dels contagis detectats són joves de 15 a 29 anys, i encara que molts d’ells són asimptomàtics, actualment hi ha 20 joves menors de 34 anys ingressats i 1 a l’UCI. Així mateix, cal destacar que la incidència acumulada en aquest grup d’edat arriba als 172 casos per 100.000 habitants. Per això, ha fet una crida als joves a mantenir la “maduresa i responsabilitat admirables” mostrada durant la pandèmia i a “preocupar-se més per la seva salut” i per la de les persones que encara no estan immunitzades totalment.

Respecte a l’obertura de seus festeres, la consellera Ana Barceló ha fet una crida a la responsabilitat de l’àmbit de les festes, com ara la Magdalena, les Falles, els Moros i Cristians i qualsevol altra festa popular que se celebren a la Comunitat Valenciana.

Immunitat de grup en dos mesos

En el transcurs de l’acte, el cap del Consell s’ha referit a l’avanç “a gran velocitat” del procés de vacunació, que permetrà aconseguir la immunitat de grup en dos mesos. Actualment dos milions i mig de valencianes i valencians ja estan vacunats i més d’1,6 milions que han rebut la pauta completa i estan immunitzats, fet que suposa haver duplicat la xifra de vacunats en l’últim mes.

Així mateix, ha reiterat que la sortida de la crisi depèn de la “prudència i la responsabilitat de cadascú” i que la persistència de la Covid19 continua sent una amenaça sanitària, social i econòmica per a la Comunitat Valenciana. La pandèmia “no ha acabat i ningú pot confiar-se perquè seria irresponsable, insensat i egoista”, ha assegurat.

Repunt de contagis

Puig ha mostrat la seva preocupació davant la detecció de la variant delta, i el “repunt significatiu en la circulació de virus”, com es pot constatar en l’increment de la incidència acumulada, que ha passat de 40, quan va entrar en vigor l’actual marc de mesures el passat 8 de juny, a 75 casos per 100.000 habitants. Per al cap de Consell, la “obertura progressiva” de les restriccions enfront de l’coronavirus durant l’últim mes, amb mesures com la fi de el toc de queda, del perimetraje o de l’ús obligatori de màscares en exteriors, “ha tingut efectes” al coincidir també el del curs acadèmic, l’arribada de l’estiu i de el bon temps, i la sensació de seguretat propiciada per la vacunació massiva, el que ha ocasionat “més mobilitat, més relacions i menys màscara.

No obstant, ha destacat que la vacunació ens està fent superar la pandèmia“, i que el repunt de contagis una afecció sanitària menor, com demostra el fet que la pressió hospitalària continua estable, gràcies al fet que la població més vulnerable ja està protegida. En concret, ha explicat que el nombre de persones hospitalitzades ha passat de 137 a 126, en l’últim mes, i que el nombre de llits ocupats per pacients Covid19 és la meitat que la mitjana espanyola, és a dir, l’1%. A més, ha assegurat que l’ocupació a la UCI representa una quarta part de la mitjana estatal, l’1,4%.