Home Alcoi La Corporació Municipal en ple demanarà a Sanitat Universal solucions a la...

La Corporació Municipal en ple demanarà a Sanitat Universal solucions a la manca de personal en Urgències al Verge dels Lliris

226
0
SHARE

La Corporació Municipal alcoiana presentarà al Plenari del pròxim divendres 2 de juliol una Declaració Institucional per a la millora del servei d’Urgències de l’Hospital Comarcal Verge dels Lliris.

Segons s’han fet ressò els mitjans de comunicació, al voltant de setanta facultatius de l’Hospital han reivindicat a la Conselleria de Sanitat i la Gerència del Departament de Salut que disposen del personal necessari per a cobrir les vacants que es produeixen al servei d’Urgències.

Pel que sembla, seran metges especialistes els qui reforcen aquest servei durant els mesos de juliol i agost, amb les conseqüències que es poden derivar perquè pacients siguen atesos per facultatius dedicats a la seua especialitat i no a l’atenció d’una urgència.

Per aquests motius, es planteja acordar que l’Ajuntament d’Alcoi inste al Govern Valencià a què, amb celeritat, done solució al problema de contractació dels facultatius necessaris per a cobrir les necessitats del sistema d’urgències d’Alcoi i poder garantir unes condicions idònies laborals i de formació per a les persones treballadores, aconseguint així un servei òptim per als usuaris del servei.

També es demana que les places vacants siguen cobertes com més aviat millor i que la manca de facultatius a l’Hospital Verge dels Lliris siga tractada com una qüestió prioritària per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública per a aconseguir evitar en el futur situacions com les que ara es pateix al Departament de Salut d’Alcoi.

“És una proposta de tota la corporació per a intentar que es solucione aquest problema i poder tindre el millor servei possible d’Urgències. Esperem que es cobrisquen com més prompte millor totes les places vacants pendents, és una qüestió prioritària”, ha indicat l’Alcalde d’Alcoi, Toni Francés.