Home Agres La VI Setmana Ciclista Valenciana recorrerà divendres 18 de febrer el nord...

La VI Setmana Ciclista Valenciana recorrerà divendres 18 de febrer el nord de la província entre Altea i Cocentaina

261
0
SHARE

Alacant acollirà el proper divendres 18 el pas de la Semana Ciclista Valenciana. Vuelta Comunidad Valenciana Féminas. Un total de 175 corredores de tot el món començaran a Altea la segona etapa d’aquest esdeveniment que, després de recórrer diverses poblacions de la Marina Baixa i el Comtat, culminarà a Cocentaina.

El diputat d’Esports, Eduardo Dolón, director general del projecte, Rubén Donet, i el director tècnic de la prova, Antonio Molina, han donat a conèixer aquest matí els detalls d’aquesta prova, que consta de 118 quilòmetres i és una de les més dures de les sis edicions. “El ciclisme té una gran capacitat com a esdeveniment esportiu per promocionar el nostre territori i en aquest cas, a més, la Diputació col·labora des de fa anys amb aquest esdeveniment per impulsar i posar en valor el paper de la dona en esport”, ha manifestat el diputat.

Per part seua, Molina ha explicat que, repartides en 25 equips, les ciclistes passaran en un primer tram per Callosa d’En Sarrià, Guadalest, Benimantell i Confrides, abans de coronar l’Alt de Confrides, de primera categoria. Una ràpida baixada els portarà fins a Gorga, al Comtat, afrontaran un terreny sinuós pels municipis d’Almudaina, Planes, Benimarfull, Muro d’Alcoi, l’Alqueria d’Asnar i per la pedania contestana de l’Alcúdia, en direcció a un esprint especial al quilòmetre 74 de l’etapa. Després de passar per Benilloba, la cursa es dirigirà novament a Gorga i repetirà el mateix recorregut, gairebé trenta quilòmetres que culminaran al Passeig del Comtat de Cocentaina, on estarà situada la línia de meta.

La VI ‘Semana Ciclista Valenciana. Vuelta Comunidad Valenciana Féminas’ , que es desenvoluparà del 17 al 20 de febrer inclourà aquest any la participació de 13 dels 14 equips World Team, la màxima categoria mundial. Donet ha ressaltat que “entre les corredores destaquen grans figures d´aquesta disciplina com l’alemanya Clara Koppenburg, guanyadora el 2019, o la neerlandesa Anemiek Van Vleuten, vigent campiona”.

A més, també ha destacat la participació de la torrevellenca Sandra Alonso, vencedora d’una etapa el 2021 i única espanyola que ha aconseguit un triomf a les cinc edicions anteriors, que aquest any ha fitxat per l’equip alemany Ceratizit.WNT.