Home Alcoià La Vuelta visita de nou les comarques amb una etapa de muntanya...

La Vuelta visita de nou les comarques amb una etapa de muntanya amb final inèdit a Tibi

0
SHARE

El proper divendres 20 d’agost es disputa la 7a etapa de la Volta Ciclista a Espanya, una de les 3 principals carreres ciclistes del món. El nivell de la prova continua creixent i cada any augmenta la nòmina de primers espases del pelotó internacional que participen en la prova. Enguany, la serp multicolor torna a visitar l’interior alacantí amb una etapa carateritzada per una bona quantitat de ports de muntanya al seu recorregut.

La Volta disputa hui la seua tercera etapa amb liderat per a Primoz Roglic, que ja coneix el que és guanyar la ronda espanyola. Tal vegada l’etapa que recorre des de Gandia tot l’interior alacantí puga bé consolidar-lo com a líder de la general o bé comportar modificacions entre els principals favorits a la victòria final. Tot degut a les dificultats muntanyoses que es trobaran els corredors en aquesta etapa.

El seu recorregut ix de Gandia i ascendeix cap a l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla per Villalonga i el Port de la Llacuna (1ª). Posteriorment travessara les localitats de Cocentaina, Alcoi i Benilloba -port inclòs- per a pujar Tudons (2ª) i desembocar la zona de Sella i relleu. Posteriorment es dirigiran cap a Tibi via Xixona. Aquesta localitat alberga un final d’etapa inèdit que farà ascendir als ciclistes al Balcó d’Alacant (1ª), situat en la cara nord del Maigmó. Un port que no s’ha pujat mai en aquesta competició i que destaca per la dificultat de les seues rampes, moltes de les quals superen el 10% de desnivell.