Home Alcoi La xifra de pobres es redueix a Alcoi, però no les necessitats...

La xifra de pobres es redueix a Alcoi, però no les necessitats dels usuaris que atén Càritas

1348
0
SHARE

La pobresa es redueix a la ciutat d’Alcoi en quant a famílies ateses, però ens com Càritas no han notat que es veja reduïda la quantitat d’aliments que ofereix a qui ho necessita. Les donacions també han caigut amb la millora econòmica, però l’ens necessita 7.000 litres de llet per als propers mesos, pel que ha llançat una campanya de recollida per al 6 d’octubre.

La pobresa que s’ha destapat arrel de la prolongació de la crisi econòmica durant pràcticament una dècada ha deixat profundes ferides en la societat de totes les poblacions. Durant els anys més durs de davallada econòmica general, tot i la creació de més rics, són milers les famílies que han hagut de recórrer a la beneficència per tal de arribar a fi de mes. En aquells temps, els usuaris dels serveis socials es van multiplicar a totes les poblacions de l’interior alacantí, com també el treball dels òrgans de solidaritat, que han abastit a aquestes famílies durant eixe temps.

No obstant, i a pesar de la milloria econòmica, un dels principals termòmetres de la pobresa a la ciutat d’Alcoi, Càritas, continua atenent diàriament a vora 300 famílies. La xifra s’ha reduït pràcticament a la meitat que fa un lustre, però aquesta dada contrasta amb les vendes que es registren al seu Economat. Aquest ens permet a les famílies amb escassos recursos l’accés a productes que estarien fora del seu abast amb preus normals. Totes elles han de passar pels filtres, tant de serveis socials com de la pròpia Càritas, que no ha vist minvada la demanda que rep.

La millora de la situació econòmica també ha detonat un retall en les quantitats de donacions que rep Càritas, ja siga en metàl·lic o en productes de primera necessitat. Un fet que ha portat a l’ens benèfic a llançar una campanya de recollida del producte més bàsic de tots: la llet. Càritas necessitat, sols en Alcoi, tindre unes reserves de 7.000 litres de llet per a abastir les necessitats dels pobres de la ciutat, molt d’ells alcoians a diferència de la pitjor etapa de la crisi, durant els propers 2 mesos. D’ací que el dia 6 d’octubre haja convocat a la població a donar llet a tots els supermercats alcoians, on hi haurà personal rebent-la. El mateix ocorrerà amb el propi Economat i amb els centres escolars de la ciutat la mateixa setmana.

Càritas ha expressat la seua voluntat de continuar prestant ajuda mentre siga necessària, tot i que aspiren a que prompte no siga necessari acudir a la beneficència per a viure dignament.