Home Banyeres L’accident d’un repartidor revela dos casos d’explotació laboral d’estrangers a Castalla i...

L’accident d’un repartidor revela dos casos d’explotació laboral d’estrangers a Castalla i Banyeres

0
SHARE

La campanya de detecció de l’explotació laboral posada en marxa pel Govern central està tenint efectes. A nivell nacional, són més de mil els casos -especialment en agricultura- en què un empresari s’aprofitava dels seus treballadors per a explotar-los laboralment. Una situació que afecta a quasi tots els sectors productius i que també es dona a les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla.

És el cas de dos germans d’origen paquistaní que regentaven fins a 4 comerços hostalers a Castalla, Banyeres i Sax. Tots dos han sigut detinguts per la Policia Local després de que l’accident d’un dels repartidors revelara casos d’explotació laboral en ells. El repartidor accidentat va se abandonat a la seua sort per cap de l’empresa, fet que ha detonat la investigació policial que ha acabat amb la detenció dels dos germans.

Els treballadors contractats als establiments -9 en total- estaven sense contracte en vigor i la immensa majoria són estrangers. Els propietaris de l’empresa els prometien documentació, però no els pagàven un salari i, inclús, van arribar a deixar-los sense sostre ni manutenció a canvi d’un salari irrisori. Cosa que va afectar a les seues condicions de salut i que ha reconegut com a tal l’informe policial.