Inici Castalla L’acumulació de deixalles inapropiades provoca el tancament dels abocadors rurals a Castalla

L’acumulació de deixalles inapropiades provoca el tancament dels abocadors rurals a Castalla

237
0
COMPARTIR

El terme municipal de la ciutat de Castalla és un dels més grans de totes les comarques de l’Alcoià, El Comtat i la Foia de Castalla. Al llarg i ample de la seua superfície es reparteixen milers de cases rurals, imolt gent resideix en el disseminat rural de la població. Per això, des de fa ja anys existeixen abocadors repartits per tot el terme castellut, on els veïns poden deixar els seus residus per a ser recollits.

No obstant, les conductes incíviques d’alguns dels veïns del disseminat castellut aboquen en ells restes que no són adequades. Com a conseqüència, bona part dels abocadors rurals estan plens de deixalles que deurien estar a un ecoparc. A pesar de les múltiples denuncies dels veïns, aquests comportaments no han deixat de produir-se des de fa temps, pel que finalment l’Ajuntament de Castalla ha decidit prendre mesures.

Per als cossos de seguretat no és senzill localitzar als autors dels abocaments il·legals per a sancionar-los i aturar aquest fenomen. Així, qui els perpetren tenen quasi total impunitat, pel que des del Consistori han clausurat part d’aquests abocadors. L’objectiu és aturar aquesta classe de comportaments per part dels veïns, al temps que s’evita abocar més elements contaminants a zones rurals que es veuen contaminades per aquests residus.