Inici Alcoi L’Agència d’Innovació: la pedra sobre la que edificar una indústria d’alt valor...

L’Agència d’Innovació: la pedra sobre la que edificar una indústria d’alt valor afegit a Alcoi

87
0
COMPARTIR

Alcoi crearà properament l’Agència d’Innovació, l’ens destinat a crear indústria d’alt valor afegit, basada en l’especialització i la sostenibilitat. La idea és que aquesta oficina interconnecte a tots els actors implicats en la vessant productiva alcoiana per a generar sinèrgies en torn a paràmetres innovadors. Implicarà a ens universitaris, investigadors, empresarials i innovadors per a tranformar la indústria alcoiana i fer-li arribar finançament amb objectius innovadors.

Les arrels industrials de la ciutat d’Alcoi es remunten a la primera indústria valenciana, allà pel segle XVIII. Llavors, les primeres empreses utilitzaven la força de l’aigua per a produir tèxtils i paper. Vora 3 segles després, la indústria ha d’estar contínuament en evolució en torn a uns nous paràmetres que res tenen a veure amb els dels seus inicis. El món digital, la globalització o la sostenibilitat són ara paràmetres que condueixen a una transformació industrial necessària. La innovació, la investigació i la conservació del medi ambient són els seus pilars.

Per això, l’Ajuntament d’Alcoi ha inclòs dins del seu Pla Estratègic per a la capital de l’Alcoià la creació de l’Agència d’Innovació. Es tracta d’un òrgan orientat a interconnectar a tots els actors industrials de la població amb aquells vectors d’innovació possibles per a transformar la indústria alcoiana en una indústria del segle XXI. La idea és crear empreses que tinguen al seu ADN la creació de valor afegit, basades en l’especialització de la mà d’obra, la formació i la generació de riquesa en torn a empreses socialment responsables i sostenibles.

El teixit empresarial i formatiu alcoià gaudeix de moltes institucions capaces de crear sinèrgies amb les que transformar l’economia alcoiana. Els Campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat d’Alacant (UA) a la ciutat, l’Escola d’Art, la Cambra de Comerç, AITEX, el CEEI o el Districte Digital contribuiran en aquesta tasca que vol encetar el Consistori alcoià. Sempre comptant amb el finançament d’ens com l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI). Finançament que podria arribar més fàcilment a la ciutat de la mà de la nova Agència d’Innovació d’Alcoi.

Inicialment, l’oficina de l’agència s’instal·larà a l’Àgora, però es traslladarà a l’Illa de Rodes una vegada finalitzats els treballs de creació de Rodes Futura, que també acollirà en Districte Digital.