Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi aprova la llicència d’obres per a la construcció de l’edifici...

L’Ajuntament d’Alcoi aprova la llicència d’obres per a la construcció de l’edifici ecosostenible del carrer Sant Jaume

0
SHARE
Edifici de Sant Jaume en Alcoi.
Edifici de Sant Jaume en Alcoi.

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alcoi ha aprovat la llicència d’obres per a la construcció d’un edifici d’habitatge públic sostenible situat en Ambaixador Irles 32 i Sant Jaume 14. Una iniciativa de la Direcció General d’Innovació Ecològica en la Construcció, de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica. Les obres tenen un termini estimat de finalització de 20 mesos i iniciaran dos mesos després de la seua licitació.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, destaca que “aquest projecte ens ajudarà a complir amb els compromisos europeus i nacionals en matèria d’energia, clima i digitalització, així com els objectius assumits en l’Agenda Urbana Espanyola. A més contribuirà a incrementar l’oferta d’habitatge públic per llogar a preu limitat, una necessitat important a Alcoi en aquests moments”.

El projecte, adjudicat en el seu moment a Estudi Biga i Martí Sardà Arquitectes, permetrà construir 13 habitatges sostenibles i innovadors per a lloguer social en uns solars propietat de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVHA). Aquests solars van ser adquirits per la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica amb l’objectiu de desenvolupar aquest projecte pilot impulsat per la Direcció General d’Innovació Ecològica.

El pla permetrà crear un llogar social a preus limitats i amb preferència a persones joves i majors. Entre els aspectes del projecte destaca l’aposta per la construcció modular, així com la integració de sistemes constructius que promouen la bioconstrucció i els materials quilòmetre zero. A més, consta d’un model residencial flexible i inclusiu que permet l’agregació d’unitats facilitant la generació de diferents respostes d’habitatge que puguen atendre les diverses unitats de convivència.

Aquest projecte està duent-se a terme en col·laboració amb EVHA i es duu a terme únicament en tres ciutats: València Castelló i Alcoi. La Generalitat invertirà 1.944.945,30 euros en el projecte i la construcció d’aquest edifici, que compta amb una superfície de 226 metres quadrats i la seua edificabilitat és d’aproximadament 1.398,12 metres quadrats, construïts en quatre plantes.