Home Alcoi Alcoi representarà el seu Ban Reial en la Trobada de Cavalcades Històriques...

Alcoi representarà el seu Ban Reial en la Trobada de Cavalcades Històriques d’Igualada

0
SHARE

Des de fa uns anys, Alcoi ha patentat l’expressió ‘Ciutat del Nadal’ com a lema identificatiu de la capital de l’Alcoià. Ho justifica el seu històric lligam amb aquests festejos, centrats en l’Epifania, i que han convertit a la ciutat dels ponts en una de les més visitades a la Comunitat Valenciana durant els Nadals.

Destaca la històrica Cavalcada dels Reis Mags, que arriba en 2023 a la seua edició número 138. Però no és l’únic acte a subratllar del Nadal Alcoià, ja que el Ban Reial, que precedeix a l’arribada dels Reis Mags, és distintiu de la ciutat.

Tant que ha resultat l’acte a representar en la Trobada de Cavalcades Històriques i Patrimonials que es celebra divendres 16 i dissabte 17 de desembre a la localitat catalana d’Igualada. Així ho han determinat l’Ajuntament d’Alcoi i l’Associació Sant Jordi, encarregades d’organitzar els principals actes nadalencs a Alcoi.

Un fet que portarà a unes 40 persones, la majoria integrants del Grup de Danses Carrascal alcoià, fins a terres catalanes. Mentre la resta de poblacions representen la seua cavalcada, Alcoi divulgarà un dels seus elements diferencials en Nadal.

Tirisiti i Tereseta, l’auelo, la beata, el poble, dolçaines i tabals… Són part del desplegament que Alcoi portarà a Igualada per a mostrar com és el seu Ban Reial. A més, el seguici estarà capitanejat pel propi Ambaixador Reial, que anirà acompanyat del Tio Piam, altre dels personatges únics del Nadal Alcoià.

Aquesta difusió d’un dels actes centrals del Nadal Alcoià es donada en Igualada, que celebra una Cavalcada dels Reis Mags amb diversos elements elements coincidents amb la d’Alcoi.