Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi contractarà 19 persones majors de 30 anys a través del...

L’Ajuntament d’Alcoi contractarà 19 persones majors de 30 anys a través del programa ‘Avalem Experiència Plus’

462
0
SHARE
Contractats de 'Avalem Experiencia Plus' d'anteriors convocatòries.
Contractats de 'Avalem Experiencia Plus' d'anteriors convocatòries.

L’Ajuntament d’Alcoi llança una nova convocatòria de ‘Avalem Experiència Plus’, el programa d’incentius a la contractació de persones desocupades d’almenys trenta anys per entitats locals de la Comunitat Valenciana. Les persones interessades en accedir a aquest pla han d’estar inscrites com a demandants d’ocupació en els Espais LABORA de la Generalitat.

El pla servirà per a cobrir 15 llocs de Conserge i 4 de Peó Forestal amb contractes de 12 mesos de duració a jornada completa que començaran previsiblement, a la fi del mes de setembre. Per a efectuar aquestes contractacions, Alcoi ha rebut una subvenció de 324.800,41 euros, que complementarà amb aportació municipal de 61.107,70 euros.

Alberto Belda, Regidor d’Ocupació, destaca que “aquesta experiència suposa una oportunitat per a un col·lectiu amb especial dificultat per a mantenir-se actiu en el mercat laboral i estem molt satisfets amb els resultats perquè solen conduir a una millora de la seua situació, al mateix temps que realitzen un servei per a la ciutadania i cobreixen una necessitat de l’administració local”.

A més d’aquest pla, l’Ajuntament també va llançar una nova convocatòria d’Avalem Joves-EMPUJU 2022, per a contractar 9 menors de 30 anys posada en marxa pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). Per a efectuar aquestes contractacions, Alcoi ha rebut una subvenció de 160.447,97 euros, que completarà un any més amb aportació municipal, en aquest cas d’11.017,52 euros i que iniciarà abans que finalitze 2022.

Millors dades d’atur des de 2008

Segons l’ajuntament, Alcoi està registrant durant 2022 les millors dades d’atur des de 2008. La ciutat no sols presenta menys desocupats que abans de la crisi provocada en 2020 pel coronavirus, sinó que se situa en nivells semblants als de fa 14 anys, just poc després d’haver esclatat la bambolla immobiliària, que va disparar el nombre de persones sense treball en el municipi.

Tal com es pot comprovar de maig de 2007 a maig de 2011 l’atur va créixer un 117%, passant de 3.440 persones desocupades a 7.251. Aquell increment descontrolat va poder començar a revertir-se a partir de l’any 2013 i des de llavors, ha anat millorant fins ara, llevat d’un xicotet repunt que va alçar les xifres durant la pandèmia i l’estat d’alarma.

L’ajuntament explica que les dades oferides pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació (Labora), el mes amb millors registres a Alcoi va ser gener de 2022, amb 4.549 persones parades, les xifres del mes de juliol indiquen que hi ha 4685 aturats a la nostra ciutat, les millors en aquest mes des de l’any 2008.