Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi crearà una Oficina Tècnica de Fons Europeus

L’Ajuntament d’Alcoi crearà una Oficina Tècnica de Fons Europeus

216
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa una Oficina Tècnica de Fons Europeus que comptarà amb personal tècnic i serà dirigida per la regidora, Lorena Zamorano, que ja s’ha reincorporat amb dedicació exclusiva.

Aquesta oficina es crearà a causa del gran volum de treball específic que hauran de dur a terme de control, gestió i tramitació de les ajudes de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea.

La nostra ciutat ja ha sol·licitat propostes per un valor de 10 milions d’euros als Fons Europeus. Donada la complexitat de la gestió d’aquest treball es comptarà amb una persona amb l’experiència i trajectòria de Lorena Zamorano per a dirigir a l’equip tècnic que es dedicarà a aquesta comesa.

Tal com manifesta l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “fa temps que estem treballant per a poder accedir a aquestes ajudes de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea, elaborem els projectes que s’ajusten a les bases i es poden presentar, per això necessitarem personal tècnic que s’encarregue del control i de la gestió d’aquests fons i dels projectes que durem a terme a Alcoi. El nostre ajuntament podrà accedir als fons europeus perquè tenim les polítiques alineades amb els objectius europeus de sostenibilitat, de transformació digital, d’integració, d’igualtat, projectes que per a nosaltres són presents en totes les accions que realitzem. Aquest finançament és una oportunitat que hem d’aprofitar al màxim per a enfortir les polítiques públiques i impulsar la nostra estratègia de ciutat amb l’objectiu de transformar Alcoi i millorar la qualitat de vida dels alcoians i alcoianes”.

Pel que respecta a les ajudes de recuperació, transformació i resiliència de la Unió Europea es tracta d’un fons d’emergència que destinarà prop de 72.000 milions d’euros al nostre país entre 2021 i 2023 per a ajudar a reparar els danys econòmics i socials causats per la pandèmia del coronavirus. La participació de les entitats locals serà clau, ja que podran gestionar almenys un 10% d’aquests fons, bé a través de les convocatòries directes dels Ministeris o a través de les Comunitats Autònomes.

L’Ajuntament d’Alcoi ha intensificat els seus esforços amb l’objectiu de situar-se en una posició òptima a l’hora d’accedir al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, a través del qual es mobilitzaran en els pròxims tres anys el 50% dels recursos amb els quals compta Espanya gràcies a l’instrument Next Generation EU.

Els projectes seleccionats són aquells que es preveu puguen ser executats dins del termini establit pel Pla de Recuperació i estan dividits en diverses línies d’actuació sobre quatre grans objectius: la transformació ecològica, la transformació digital, la igualtat de gènere i la cohesió social i territorial.

L’Ajuntament d’Alcoi té ja experiència en la participació en programes europeus i en la gestió dels seus fons. A més, compta amb una planificació estratègica alineada amb l’Agenda 2030 i està dissenyant l’Agenda Urbana 2030, amb el suport del Ministeri, que ha seleccionat a Alcoi com una de les ciutats pilot en la seua implementació. De fet, els projectes que formen part d’aquest document estan seleccionats en el marc de l’Agenda Urbana 2030.