Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi destaca l’èxit de les càmeres de trànsit per detectar delictes...

L’Ajuntament d’Alcoi destaca l’èxit de les càmeres de trànsit per detectar delictes instaurades per la ciutat

417
0
SHARE
Imatge d'una càmera de seguretat orientada cap al Pont de Sant Jordi en Alcoi.
Imatge d'una càmera de seguretat orientada cap al Pont de Sant Jordi en Alcoi.

Durant l’última setmana les càmeres del control de trànsit de Alcoi han sigut clau per a la resolució d’un total de deu casos. En concret cinc infraccions en semàfors, el testimoni de les quals cinfontava a la policia i infractors. Els fets van succeir en Góngora, Entença, al costat de les Aules Verdes, Gabriel Miró i El Camí.

Precisament el cotxe que es va saltar el semàfor de El Camí, va tindre un accident al costat de la Glorieta i es va donar a la fugida. L’altre cas greu va ser un ‘intent d’atropellament’, és a dir, una persona va evitar a una moto que quasi l’atropella.

L’aAjuntament destaca la coordinació entre el Departament d’Informàtica de l’Ajuntament d’Alcoi i la Policia Local, així com la formació que els imparteixen. La programació de les càmeres de control de trànsit permeten identificar els vehicles fàcilment davant una possible denúncia ciutadana.

Un cas que ho demostra es un cotxe xicotet de color gris que ha xocat amb un altre, ha fugit i tan sols s’ha pogut veure dos números de la matrícula a les 11 del matí en un carrer determinat. El programa ha realitzat ràpidament la cerca i ha determina el possible vehicle infractor, detallant així tots els detalls d’un accident.

Importància de la presència de les càmeres

Les càmeres instal·lades als carrers de la ciutat busquen controlar el trànsit i comptabilitzar el pas de vehicles. No obstant això, la seua varietat de funcions fa d’elles un recurs molt valuós per a les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, sobretot per a la Policia Local encara que també han sigut crucials en investigacions dutes a terme per la Policia Nacional.

“La utilització de les càmeres és una mostra del que suposa ser Smart City: posar la tecnologia al servei de la ciutadania, amb l’objectiu de reforçar el seu benestar. Volem que el seu ús, així com la coordinació amb els cossos de seguretat, contribuïsca a reduir delictes o actes vandàlics, a millorar la seguretat viària i a evitar altres conductes incíviques”, afirma el regidor de Seguretat Ciutadana, Raül Llopis.

Entre els delictes i faltes que s’han pogut impedir o resoldre destaquen robatoris de vehicles, cerca de vehicles pertanyents a persones en crida i cerca, robatoris en domicilis i en empreses, desperfectes en béns públics i altres actes vandàlics o accidents de trànsit, com un atropellament en l’avinguda de Juan Gil Albert, en el qual un vianant va resultar greument ferit i es va poder identificar al conductor fugitiu gracies a les càmeres.