Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi esclareix que la rehabilitació dels xalets de la Font Roja...

L’Ajuntament d’Alcoi esclareix que la rehabilitació dels xalets de la Font Roja no és un projecte a curt termini

488
0
SHARE
Parc Natural de la Font Roja l Imatge d'Arxiu
Parc Natural de la Font Roja l Imatge d'Arxiu

El govern local d’Alcoi ha explicat que la rehabilitació dels xalets de la Font Roja és un projecte que segueix en cartera, però que no és una cosa que vaja a realitzar-se a curt termini. L’ajuntament incideix en el fet que el motiu principal és que part de la consignació existent s’ha destinat a una actuació urgent, com és la reparació de l’accés al polígon Santiago Payá, i que l’actuació en els xalets requereix una sèrie d’informes que encara no estan disponibles.

Segons el govern socialista, la ciutat compta amb gran nombre de projectes en marxa o que s’estan gestionant per al seu inici i una gran part d’ells comptarà amb fons europeus que ja s’estan gestionant i per això la recuperació dels xalets de la Font Roja no és una prioritat en aquests moments, encara que és un projecte que no s’ha descartat.

L’ajuntament destaca que entre 2021 i 2022 s’han consignat 10 milions d’euros procedents dels fons de reconstrucció ‘Next Generation’ i per a l’elaboració de l’Agenda Urbana. Entre els projectes en què es treballa està l’elaboració d’una zona de baixes emissions, sis projectes de dinamització turística i recuperació del patrimoni industrial, així com diferents accions en matèria de sostenibilitat ambiental, entre altres actuacions previstes.

Jordi Martínez, Regidor d’Urbanisme, assenyala que “Alcoi està immersa en una transformació, amb projectes de present i de futur, i molts d’ells compten amb fons europeus, la qual cosa implica que la seua importància ha sigut reconeguda per diferents administracions. La gestió de tal quantitat de projectes obliga a prioritzar i per això la recuperació dels xalets de la Font Roja no es planteja en l’actualitat com una actuació a curt termini”.