Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi i Cossos de Seguretat es reuneixen per a coordinar-se en...

L’Ajuntament d’Alcoi i Cossos de Seguretat es reuneixen per a coordinar-se en la lluita contra la Covid-19

258
0
SHARE

Hi haurà un dispositiu especial de treball preventiu i informatiu

L’Ajuntament d’Alcoi ha acollit una reunió entre l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, l’inspector cap de la Comissaria Local de la Policia Nacional a Alcoi, Jesús Sánchez i l’Inspector de la Policia Local, Marcos Coloma per a coordinar les actuacions davant les noves mesures de prevenció de la Covid-19.

Recordem que tal com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, donada la situació actual de la pandèmia s’han pres diferents mesures com el tancament de l’oci nocturn, augmentant en 4,8 milions d’euros les ajudes directes a aquest sector fins a aconseguir els 12,8 milions. També s’avança el tancament de l’hostaleria mitja hora, en concret a les 00.30 h. Així mateix va assenyalar que les taules de l’hostaleria podran estar ocupades per un màxim de 10 persones en exteriors, i 6 persones en interiors.

Igualment, el president va anunciar que sol·licitarà l’autorització del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a establir la restricció a la mobilitat nocturna entre la 1 i les 6 del matí en uns 40 municipis que registren major risc epidèmic, entre els quals no es troba Alcoi. Puig va explicar que també se sol·licitarà la limitació de les reunions socials a un màxim de 10 persones, tant en l’àmbit privat com en el públic, en tota la Comunitat Valenciana.

Una altra de les mesures acordades és que el ‘botellot’ passa a ser una falta greu, per tant la multa passa a ser d’entre 601 i 30.000 euros. Igualment, canviaran la normativa sobre venda d’alcohol en comerços. No es podrà vendre alcohol a partir de les 20 hores. D’aquesta manera s’avançarà en 2 hores aquesta prohibició que no afecta els establiments en els quals la venda de begudes alcohòliques estiga destinada al seu consum a l’interior del local.

En la reunió s’han coordinat les actuacions pertinents i s’ha establit un treball preventiu que consistirà en la informació als diferents establiments sobre l’hora del tancament i la capacitat de les taules. Igualment es vigilarà que es complisca aquesta i tota la normativa vigent.