Home Destacats L’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa Erum signen un conveni per a provar i...

L’Ajuntament d’Alcoi i l’empresa Erum signen un conveni per a provar i avaluar tecnologia viària

228
0
SHARE
Moment de la firma de l'acord entre Erum i l'Ajuntament d'Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi i el Grup Erum han signat un conveni de col·laboració en el marc del projecte SandBox Urbà Alcoi, posat en marxa pel consistori amb l’objectiu d’impulsar i gestionar la Compra Pública Innovadora (CPI), dins del marc estratègic de l’Agenda Urbana i amb el suport de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI).

El d’Alcoi és un dels primers SandBox Urbans que es desenvolupen a nivell estatal i això permet convertir a la ciutat en un banc de proves i d’experimentació per al desenvolupament de solucions innovadores que afavorisquen i milloren la realitat social, econòmica o mediambiental de la ciutat, sense que això requerisca una excepció normativa.

A través del conveni entre les institucions es proposen realitzar proves pilot per a analitzar els sistemes d’abalisament i geolocalització per a la gestió de la informació al Ciutadà, i l’elaboració d’informes sobre mobilitat i medi ambient.

Tecnologia viària connectada per a mesurar les emissions

La tecnologia viària incorporada en el sistema d’abalisament connectat i geolocalitzat del Grup Erum, com la balisa PF Led One o el PF Cone, augmenta la seguretat tant dels usuaris com dels operaris que treballen en la via, gràcies a la seua llum lluminosa visible fins a 1.000 metres en condicions de baixa visibilitat.

D’altra banda, en disposar d’un sistema de localització, permet la connexió amb plataformes de trànsit i la web municipal, podent informar a temps real sobre la ubicació d’obres, corts de carril per proves esportives o esdeveniments, i alertar als altres usuaris de la via.

A més, està en fase de desenvolupament una evolució de les funcionalitats del sistema, que inclourà el mesurament del trànsit i les velocitats, la informació ambiental o de les emissions, incorporant fins i tot una cambra per al visionat en temps real de l’obra, entre altres opcions, que s’inclouran en les proves proposades per a realitzar en el SandBox d’Alcoi.

Amb el PF Cone del Grup Erum s’optimitza la comunicació amb les autoritats, la qual cosa suposa una bona eina, que ara podria avaluar-se a Alcoi. Prèviament, el model PF Cone ha superat les exigents proves de connexió realitzades amb la plataforma DGT 3.0 i amb el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), assegurant la transmissió de la informació.

Tal com subratlla l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, “comptar amb una empresa de rellevància i lligada a la nostra ciutat com és Grup ERUM perquè posen a prova les seues solucions innovadores en el SandBox Urbà d’Alcoi suposa un impuls definitiu a la nostra aposta per la indústria 4.0, la innovació i la tecnologia com a eines per a convertir-nos en un territori d’excel·lència”.