Home Destacats UEPAL demana “generar més sòl industrial, garantir subministrament elèctric i fomentar els...

UEPAL demana “generar més sòl industrial, garantir subministrament elèctric i fomentar els cicles formatius”

150
0
SHARE
Imatge de la reunió amb UEPAL a Ibi

La Unió Empresarial de la Província d’Alacant (UEPAL), que ha celebrat a Ibi la seua reunió ordinària de la Junta i del Comitè, ha reclamat a totes les administracions amb competències “un front comú” per treballar de manera conjunta i coordinada amb el teixit empresarial de la indústria per a generar a curt termini més sòl industrial, garantir el subministrament elèctric per atendre la demanda i fomentar els cicles formatius que la industrial de la Foia de Castalla. UEPAL, segons el president César Quintanilla, es suma així a les exigències d’IBIAE i de la resta de la comarca de la Foia de Castalla.

Quintanilla va destacar la “importància estratègica que té Ibi i el conjunt de la Foia de Castalla al sector industrial de la província d’Alacant, però necessitem un front comú de tots – administracions i empresaris – per alliberar algunes qüestions fonamentals per assegurar les més de 1.800 empreses que s’assenten en aquesta comarca”.

En aquest sentit, el director d’IBIAE, Héctor Torrente, va assenyalar que “la manca de sòl és necessària per atraure més empreses, però també per atendre les necessitats de les actuals. Hui veiem indústries que reparteixen les seves instal·lacions en diferents naus. Aquesta diversitat d’espais d’activitat dificulta mantenir els nivells de competitivitat: ens cal sòl des de fa 17 anys i seguim igual”. A més, va apuntar a la insuficient capacitat de la xarxa elèctrica que ha de proveir la població més al fort consum de les empreses de la ciutat. Actualment, hi ha el problema de l’abocament a la xarxa del cabal d’energia fotovoltaica que generen les empreses en períodes de baixa activitat i quan el consum és menor davant la incapacitat d’absorció que també presenta la xarxa.

El president de UEPAL va assenyalar que “si tots sumem estem convençuts que serà possible sortir enfortit. Ibi i el seu entorn han de ser considerats estratègics, acumulen un teixit empresarial amb gran impacte als seus respectius mercats nacionals i internacionals”. Quintanilla considera que la manca de sòl industrial “s’està convertint en un dels grans llasts de creixement econòmic de tota la província”.

Formació i manca de treballadors

UEPAL i IBAE també es van fer ressò duna realitat que pateixen diferents sectors econòmics: la manca de mà d’obra formada i qualificada. Actualment, els cicles mitjans i superiors de plàstic i cautxú no cobreixen totes les places ofertades. “Tenim un problema seriós, on la gent jove no està interessada en les nostres activitats, i on els cicles de FP vinculats a la indústria local no tenen quasi demanda”, ha comentat Torrente.

Quintanilla va assenyalar que és important fer pedagogia sobre la formació professional, les oportunitats laborals que permet aquest tipus de currículum reglats i les possibilitats de creixement, tant professional com acadèmic que ofereixen. “La FP actual ja és formació de primera, perquè garanteix quasi el 100% l’ocupabilitat abans d’acabar l’etapa d’estudis i perquè obre un ventall laboral impressionant, ja que genera experts molt cotitzats a Espanya com a la resta d’Europa”, ha afegit.