Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi millora els patis dels centres educatius de la ciutat gràcies...

L’Ajuntament d’Alcoi millora els patis dels centres educatius de la ciutat gràcies als Pressupostos Participatius

182
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi està executant una de les propostes més votades als últims pressupostos participatius, el projecte anomenat ‘Patis Actius’ fet per a millorar els patis i els espais exteriors dels centres educatius públics de la ciutat, dels qui el manteniment depén de l’Ajuntament.

Per a dur a terme el projecte s’ha contactat amb aquests centres que són els quatre col·legis públics, les tres escoletes municipals i el CPEE Tomàs Llácer els quals van decidir les seues peticions segons les seues necessitats. La major part de les actuacions ja s’han dut a terme, el pressupost total ha estat de 80.000 euros dividits a parts iguals entre els 8 centres educatius.

Per centres, el projecte al Miguel Hernández contempla un sorral, arbres fruitals i pintar un mur. Per a El Romeral un circuit d’equilibri. Una tanca per al pati infantil, decoració d’un mur, sorral infantil, jardineres i cistelles, tauler i xarxes de bàsquet per a Sant Vicent i finalment per Horta Major, casetes de fusta, rocòdrom, taula campestre, futbolí i taula de ping-pong.

Pel que respecta a les escoletes municipals, per a de la Zona Nord li correspon obra i pintura, fusteria, pèrgola al pati i jocs, a la de Batoi, gespa, arbres, viver, sorral, caseta i jocs de pedres i a la del Jesuset, panells, pintura, protector dels pilars, rehabilitar un joc, seients de plàstic, jocs de troncs i conjunts de taules.

 

Finalment cal indicar que el projecte contempla per al Tomàs Llácer una instal·lació de jocs, para-sols i taules de pícnic.

El regidor d’Educació, Jordi Silvestre destaca que «amb aquesta proposta de pressupostos participatius, s’han pogut complementar i millorar els patis de 8 centres educatius de la ciutat, millorant els propis patis i instal·lacions. D’aquesta forma s’han afegit circuits de jocs, sorrals, arbres o fins i tot s’han ambientat aquests patis, pintant-los, i fent-los més agradables. Totes les propostes han estat treballades amb els centres educatius i han permés portar a terme idees i projectes que ja tenien en ment».