Home Alcoià Justícia permet la implantació del passaport covid a la Comunitat Valenciana a...

Justícia permet la implantació del passaport covid a la Comunitat Valenciana a partir del 3 de desembre

939
0
SHARE

El passaport covid serà una realitat en pocs dies a la Comunitat Valenciana després d’obtenir l’aval del Tribunal Superior de Justícia, el Govern autonòmic podrà implantar aquesta eina com a condició per accedir a determinats espais, amb l’objectiu de frenar una transmissió descontrolada i incentivar la vacunació entre uns 400.000 valencians que encara no han rebut cap dosi.

Aquesta mesura entrarà en vigor a partir de la seua publicació al Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), cosa que passarà, segons el que ha anunciat el president Ximo Puig, el divendres 3 de desembre i per un període de trenta dies naturals, per cosa que cobrirà tant el pont de la Constitució, com Nadal i Cap d’Any.

El passaport covid s’exigirà a tots els majors de 12 anys a l’interior dels espais següents, on cal l’ús de la màscara: els establiments d’hostaleria i restauració oberts a la pública concurrència, la resolució dels quals d’atorgament de llicència d’obertura tinga un aforament superior a 50 persones. Queden exceptuats d’aquesta mesura els menjadors (no cafeteries) de centres docents d’ensenyament reglat respecte de l’alumnat i el professorat. Els establiments i activitats d’oci i entreteniment, la resolució dels quals d’atorgament de llicència d’obertura tinga un aforament superior a 50 persones. Els establiments i espais dedicats a activitats recreatives i d’atzar, on es preste servei de restauració.Els establiments i centres hospitalaris, per a les visites. Els establiments residencials del sistema públic o privat de serveis socials, per a les visites i persones alienes a la institució. Esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i festivals de música que se celebren en espais tancats i espais a l’aire lliure amb assistència de més de 500 persones i on no sigua factible l’ús de mascareta de forma permanent .

Els cinemes i el teatre, per exemple, queden fora d’aquesta normativa, no així els casals fallers o seus festeres, quan es facen activitats que s’assemblen a les de l’hostaleria.

Les persones que vulguen accedir a aquests espais hauran de presentar el passaport cóvid ​​-en paper o al mòbil-, juntament amb un document acreditatiu de la seua identitat.

Cal tenir en compte que hi ha tres tipus de certificat, tots vàlids per poder ser presentats a l’entrada dels establiments sobre els quals la Generalitat Valenciana ha posat el focus.

El més habitual és el de vacunació, disponible si s’ha rebut alguna dosi de les vacunes davant del cóvid-19. Però també es pot utilitzar el de diagnòstic -si s’ha realitzat una PCR les darreres 72 hores o una prova d’antigen en 48- i el de recuperació -en cas d’haver superat la malaltia en els sis mesos anteriors-.

Per a obtindre el certificat COVID es pot demanar al centre de salut o descarregar-ho al telèfon móvil o a l’ordinador a través d’aquesta pàgina web: https://coronavirus.san.gva.es/es/certificado-digital-ue