Home Destacats Ibi, nomenat exemple de bones pràctiques en la gestió d’àrees industrials

Ibi, nomenat exemple de bones pràctiques en la gestió d’àrees industrials

1149
0
SHARE

La Federació de Polígons Industrials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) ha celebrat aquest dimecres 20 de novembre a València el seu Congrès Nacional d’Àrees Industrials. En ell ha tingut presència la vila d’Ibi, tercera localitat de la província d’Alacant en quant a la quantitat de metres de superfície industrial que té al seu terme municipal. Representants de tota Espanya han estat presents a aquest esdeveniment.

La importància d’Ibi en quant a la gestió de polígons és tal que l’Alcalde de la localitat, Rafa Serralta, ha sigut un dels ponents del congrès. Serralta ha explicat punt per punt com la vila joguetera ha gestionat la creació d’una nova superfície industrial a la població. Un polígon que, a més, tindrà 3 milions de m2 més d’extensió industrial a una localitat referent en aquest sentit a tota la província.

El polígon va haver de ser dividit en 3 fases d’execució per a facilitar la seua posada en marxa. No obstant, és cada ajuntament qui ha de gestionar aquestes superfícies, pel que també s’ha posat de relleu a congrés el contingut de la normativa actual, que data de 2018. El nou polígon que Ibi preveu construir comptarà amb finançament per part de l’IVACE.

La nota dissonant del congrés ha tingut lloc quan càrrecs de Compromís s’han negat a fer les seues exposicions en castellà per a facilitar la comprensió per part dels assistent. Cal recordar que representants vinguts de diferents regions espanyoles han estat presents en l’esdeveniment. Davant la impossibilitat de comprendre el que es deia, han decidit abandonar el congrés.