Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi organitza dues Escoles d’Estiu gratuïtes dins del Pla Corresponsables

L’Ajuntament d’Alcoi organitza dues Escoles d’Estiu gratuïtes dins del Pla Corresponsables

278
0
SHARE
Cartell Escoles d'estiu gratuïtes Ajuntament Alcoi

L’Ajuntament d’Alcoi durà a terme dues escoles d’estiu gratuïtes dins del Pla Corresponsables, tal com ja va fer amb l’escola de la Setmana de la Primavera. Seran gratuïtes i per als escolars de 3 a 14 anys, coincidint amb els cicles d’Educació Infantil, Primària i Secundària de qualsevol centre educatiu. Es duran a terme del 22 de juny al 30 d’agost i hi estarà la possibilitat d’inscripcions per quinzenes o mes complet. En concret seran dues escoles una esportiva i una mediambiental.

L’Escola Esportiva es farà de 8 a 15 hores en la Piscina municipal José Trenzano Alós i en altres instal·lacions esportives i espais municipals. Per altra banda l’escola Mediambiental serà de 8.30 a 14.30 hores en el Parc natural del Carrascal de la Font Roja i en altres instal·lacions esportives i espais municipals. Està inclòs el transport  al Parc natural.

Les places són limitades, amb totes les mesures sanitàries garantides. El període d’inscripció serà del 30 de maig al 5 de juny de 2022, tots dos inclosos. Es podrà fer de forma telemàtica en el següent enllaç: https://forma.administracionelectronica.gob.es/form/open/corp/9567/ULIT  o de forma personal en el carrer Oliver, 17 de 10 a 14 hores de dilluns a divendres. Omplint prèviament aquest formulari d’aquest enllaç.

Aquestes escoles són finançades amb els Fons rebuts del Ministeri d’Igualtat, Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la violència de Gènere, en el marc del Pla Corresponsables, per tant s’establirà un barem conforme al que es disposa en el decret 178/2021. Tindrà caràcter prioritari l’atenció de famílies monoparentals, mares de violència de gènere i d’altres formes de violència contra les dones, dones en situació de desocupació de llarga duració, dones majors de 45 anys o unitats familiars en les quals existisquen altres responsabilitats relacionades amb les cures. Així mateix, es tindrà en compte com a criteris de valoració el nivell de renda i les càrregues familiars de les persones que sol·liciten la participació en aquests.

Les activitats a realitzar s’enquadren en el foment d’hàbits de vida saludable, activitat física, coneixement de l’entorn, activitats culturals, reforç escolar, educació emocional i interculturalitat, des d’una perspectiva de gènere.

«Estem parlant d’un estiu en el qual xiquets, xiquets i adolescents de 3 a 14 anys gaudiran de dues escoles d’estiu a la ciutat d’Alcoi, una esportiva i una mediambiental, gratuïtes organitzades per l’Ajuntament d’Alcoi. Parlem que és una subvenció del pla corresponsables per afavorir la conciliació de les famílies», ha indicat la regidora de Polítiques Inclusives, Infància i Adolescència, Aranza de Gracia.

Des del Ministeri d’Igualtat es concep el Pla Corresponsables com una llavor política que permeta articular mecanismes en col·laboració amb les comunitats autònomes per a aquest fi. Es proposen una sèrie d’actuacions estructurades en tres tipus de projectes: Borses de cura professional per a famílies amb fills menors de 14 anys, creació d’ocupació de qualitat i acreditació de l’experiència de cura no professional. La iniciativa de les Escoles d’Estiu s’emmarquen en el primer projecte.

Els objectius de la iniciativa són habilitar serveis de cura professional de qualitat i amb garantia de drets laborals dels i les professionals que presten els seus serveis en aquest marc, de xiquets, xiquetes i joves de 3 a 14 anys que puguen prestar-se en dependències públiques convenientment habilitades a aquest efecte, així com pal·liar la bretxa de gènere i la desocupació femenina que en els últims temps ha augmentat. La tercera finalitat és potenciar que les mares puguen tindre accés en igualtat de condicions, al mercat laboral, a la cerca d’ocupació i a la formació igualment es pretén afavorir l’ocupació de persones joves que ostenten una sèrie de perfils professionals en la borsa de cures, així com de dones majors de 45 anys.

Aquest projecte serà desenvolupat per empreses subcontractades per l’Ajuntament per a aquest fi. Les empreses adjudicatàries, al seu torn, contractaran segons el que s’estableix en el Decret 178/2021 a treballadors/as amb els requisits establits, de titulació acadèmica. Al seu torn, hauran de complir amb el que s’estableix en la Resolució de 10 de març de 2021, de la Direcció General de Treball, per la qual es registra i publica el III Conveni col·lectiu marc estatal del sector oci educatiu i animació sociocultural, i altres disposicions legals.

La iniciativa d’una banda facilitarà que la infància els progenitors de la qual treballen puguen tindre un temps d’oci saludable. La mesura també té interés econòmic i social perquè que va dirigida a la contractació de persones joves i especialment a dones majors de 45 anys, els quals constitueixen col·lectius molt afectats en termes de desocupació per la crisi econòmica i sanitària.