Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa el taller d’ocupació ‘Forma’t Alcoi III’

L’Ajuntament d’Alcoi posarà en marxa el taller d’ocupació ‘Forma’t Alcoi III’

403
0
SHARE
Imatge del taller d'ocupació d'una edició anterior

L’Ajuntament d’Alcoi iniciarà abans que finalitze 2022 el taller d’ocupació «Forma’t Alcoi III», que suposarà la contractació d’un equip directiu i docent, així com de deu persones alumnes-treballadores. L’objecte d’actuació del taller serà realitzar i integrar operacions de suport administratiu i atenció a usuaris en diferents departaments municipals.

Per a dur a terme aquest programa, el consistori comptarà amb una subvenció de 251.354 euros procedent del Servei Valencià d’Ocupació i Formació (LABORA). Aquestes ajudes són susceptibles de cofinançament pel Fons Social Europeu.

Els tallers «Forma’t Alcoi» es configuren com a programes mixtos d’ocupació i formació, que tenen per objecte millorar l’ocupabilitat de les persones demandants d’ocupació a les quals van dirigits. A través d’aquest contracte, les persones beneficiàries fan un treball efectiu, a través d’obres o serveis d’utilitat pública o interés social. Això, juntament amb la formació professional per a l’ocupació rebuda, procura la seua qualificació professional i afavoreix la seua inserció laboral.

Les persones destinatàries d’aquest programa hauran de tindre 18 anys o més, ser demandants d’ocupació, registrades en un servei públic d’ocupació, ser persones en situació d’atur o aquelles registrades en millora d’ocupació i complir els requisits establits en la normativa d’aplicació per a formalitzar un contracte per a la formació i l’aprenentatge.

Segons el regidor d’Ocupació, Alberto Belda, «aquests tallers suposen una oportunitat per a reprendre, ampliar o actualitzar la formació, així com per a incorporar-se al mercat laboral, tant per a persones joves amb poca experiència com per a aquelles que porten anys desocupades».

El contracte tindrà una duració de 12 mesos, durant els quals percebran el salari mínim interprofessional. Les especialitats formatives a impartir en aquest pròxim taller seran:

  • 1. ADGG0408. Operacions Auxiliars de Serveis Administratius i Generals (Certificat de Professionalitat de nivell 1).
  • 2. ADGG0208. Activitats Administratives en la Relació amb el client (Certificat de Professionalitat de nivell 2).