Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi prepara una nova normativa i ajudes per a una mobilitat...

L’Ajuntament d’Alcoi prepara una nova normativa i ajudes per a una mobilitat més sostenible

721
0
SHARE

Al llarg dels darrers anys ha proliferat un nou tipus de vehicle, al fil de les corrents d’actuació cara a millorar la sostenibilitat mitjançant la mobilitat. Així, s’han multiplicat els patinets elèctrics, una eina de transport per a la que no existeix una regulació concreta. No es tracta específicament de vehicles a l’ús, però tampoc de bicicletes o patinets per als xiquets, però tenen certs condicionants com la velocitat a la que arriben i el nul soroll que emeten.

Es tracta de condicionants que requereixen d’una certa regulació, entre altres coses per als propis agents de policia, que moltes vegades no saben com actuar davant la presència d’aquests dispositius. Una opció que l’Ajuntament d’Alcoi té previst portar al proper plenari del mes de gener i la que ja està treballant. Ho farà en forma de normativa, que establirà les condicions sota les quals deuen circular a la ciutat aquests patinets.

Des del Consistori alcoià no consideren aquest vehicle com a un problema, sino més bé com una solució. A una ciutat que aposta pel concepte Smart -molt relacionat amb la sostenibilitat-, aquest mitjà de transport pot suposar un mètode per a reduir la contaminació de l’aire. Per això, des de l’administració alcoiana veurien amb bons ulls la implantació d’ajudes per a fomentar la compra d’aquests dispositius. Algunes informacions parlen d’en torn a 25.000 euros per a ajudar als alcoians interessats en adquirir un patinet elèctric.