Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi presenta una campanya per concienciar i donar a conèixer el...

L’Ajuntament d’Alcoi presenta una campanya per concienciar i donar a conèixer el tractament de l’amiant

381
0
SHARE

L’Ajuntament d’Alcoi està duent a terme una campanya per informar i conscienciar a la ciutadania sobre l’amiant i el seu tractament. La campanya informativa es durà a terme tant en publicitat als mitjans de comunicació, com amb publicitat estàtica, a les xarxes socials i al web municipal.

En juliol del 2019 a proposta del Grup Guanyar Alcoi es va aprovar una moció per aplicar un Pla de Desamiantat al terme Municipal d’Alcoi i per tant es va incloure en el pressupost municipal del 2020 una partida per encetar aquest pla, que és a llarg termini i que contempla entre d’altres fer determinades actuacions de desamiantat en els edificis municipals i conéixer la situació dels mateixos respecte a l’amiant, així com fer una campanya.

Actualment ja s’han executat diverses actuacions en el municipi per a la retirada d’amiant. A més, s’està elaborant un inventari de les instal·lacions municipals que contenen asbest, i per això estan transmetent la informació des de tots els departaments de l’ajuntament, a l’hora que també s’estan recollint pressupostos per a la retirada de l’asbest d’aquestes instal·lacions. Cal tenir en compte que la preparació i retirada d’aquest material són treballs especialitzats i amb un alt cost, perquè s’ha de precintar molt bé el mateix i amb totes les mesures de seguretat corresponents per als que ho retiren. A més, contínuament es localitzen trossos d’asbest en abocadors de la ciutat.

L’amiant és innocu però la seua manipulació i el seu trencament si són alarmants, ja que aquest residu és tòxic i perillós. Tan sols està permesa la manipulació a empreses autoritzades per a fer-ho i la sanció per manipulació de l’amiant potser molt elevada.