Home Alcoi L’Ajuntament d’Alcoi publica la licitació de les obres per a convertir Rodes...

L’Ajuntament d’Alcoi publica la licitació de les obres per a convertir Rodes en parc tecnològic-cultural

311
0
SHARE

El termini per a presentar ofertes està obert fins al pròxim 21 de juny i l’import de la licitació és de 7.094.126,32 euros, IVA inclòs.

L’Ajuntament d’Alcoi ha publicat la licitació del contracte per a executar les obres de rehabilitació del conjunt industrial de Rodes, amb l’objectiu de convertir-lo en parc tecnològic-cultural, unes obres l’import de les quals ascendeix a 7.094.126,32 euros (IVA inclòs) i que compten amb un termini d’execució de 28 mesos. Les empreses interessades tindran de termini fins al pròxim 21 de juny per a presentar les seues ofertes.

Aquests treballs constitueixen la part central del projecte de Rodes, un dels més importants de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) Alcoidemà. Les obres estan cofinançades al 50% per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) del Programa pluriregional d’Espanya 2014-2020, mentre que l’altra meitat serà aportada en la seua major part la Generalitat Valenciana i en un percentatge menor l’Ajuntament d’Alcoi.

La recuperació de la poma de Rodes i la seua posada en valor no acabaran ací. En total, el projecte suposa una inversió de 12 milions d’euros i es completa amb altres dues obres d’envergadura. La primera recuperarà els dos edificis en altura situats al carrer Tibi per a integrar una àrea tecnològica i d’investigació, així com el centre administratiu, on estaran situades les oficines municipals. Aquestes obres estan valorades en altres 2,3 milions, dels quals l’Ajuntament d’Alcoi aportarà el 55% i la Diputació d’Alacant el 45% restant. Completarà el projecte la recuperació de l’antic taller de carruatges dissenyat per Timoteo Briet en 1909 i que serà la seu del Centre de Desenvolupament Turístic d’Interior (CDTi) de la Generalitat. Aquestes obres, valorades en 2,1 milions d’euros estaran sufragades íntegrament per l’Agència Valenciana de Turisme.